
Hozzávalók: 40 gr zabpehely, 2 dl mandulatej, 2-3 szem eper, édesítő
Elkészítés: Mérjünk ki 40 gramm zabpelyhet egy kisebb edénybe, mely hőálló. Öntsünk rá 2 dl mandulatejet és ízlés szerint édesítőt. Keverjük össze és 4-5 percig forraljuk össze. Míg hűl a zabkásánk, ez idő alatt az epret turmixszoljuk össze. Adjunk hozzá egy kávéskanál eritritet vagy valamilyen édesítőt. Forraljuk össze az cukorhelyettesítőt a pépesített eperrel. Körülbelül 2-3 perc ez a folyamat. És máris önthetjük a zabkásánkra. Várjuk meg amíg kihűl és fogyasszuk egészséggel.
Tízórai: Narancsjuice
Ebéd: Brokkoli krémleves palacsintával

Brokkoli krémleves hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma , só, bors, 1 evőkanál light margarin, vagy kókuszzsír, 1 dl zsírszegény tejszín
1 evőkanál kókuszzsíron pirítsuk meg a felvágott hagymát, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is, majd tegyük bele a megmosott, rózsáira szedett brokkolit. Fel kell önteni annyi vízzel, hogy ellepje a brokkolit. Ha több vizet teszel bele, akkor sokkal hígabb lesz, inkább legyen sűrűbb a végeredményt, azt nyugodtan tudod hígítani. Ízesítsük sóval, borssal. Fedő alatt főzzük puhára. Ha megfőtt, akkor egy botturmix segítségével kell pürésíteni és hozzáönteni a tejszínt. Ha elkevertük benne a zsírszegény tejszínt, akkor még 2-3 percig forraljunk rajta egyet és máris fogyasztható.
Zabpalacsinta hozzávalók: 2 db tojás, 40 g zabpehelyliszt vagy CH csökkentett lisztkeverék, 2 dl ásványvíz, pár csepp kókuszolaj a tepsi kikenéséhez, 1 kisdoboz natúr joghurt, 3-4 szem eper
A tojásokat, lisztet és ásványvizet kikeverjük. Pár percig pihentetjük. Ez idő alatt a joghurtot elkeverjük édesítővel. Pár csepp kókuszolajon kisütjük a palacsintákat és a joghurtos krémmel megtöltjük, gyümölccsel tálaljuk.
Uzsonna: Túrófánk (Receptünket itt találod)
Vacsora: Sült édesburgonya fokhagymás tejföllel, uborkával

Hozzávalók: 1 db nagyobb édesburgonya, 3-4 ek. tejföl, fokhagyma, kígyóuborka, olívaolaj
Elkészítés: Mossuk meg az édesburgonyát. Pucoljuk meg, majd karikázzuk fel és helyezzük egy nagyobb tepsibe a burgonyakarikákat. Csepegtessünk rá nagyon kevés olívaolajat és süssük 15 percig 200 fokon. Mialatt sül, addig a tejfölt kanalazzuk egy kis tálba, nyomjunk bele egy fokhagymát, sót, borsot, oregánót. Az uborkát vágjuk fel. És máris kész a sült édesburgonyánk, tejfölös-fokhagymás mártogatós szósszal, uborkával.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!