Csodaszer vagy nem?! Az öt lé közül talán ez az egyik leggazdagabb vitaminokban, egy igazi csodaszer. A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Régóta ismert a céklában található vörös festékanyag, a betanin.
A zöldségek közül talán a cékla a legismertebb, hiszen a hagyományos táplálkozásban fontos szerepet kapott. A biológiai termesztés biztosítja, hogy a Dr.Steinberger Céklalé a növény valamennyi hasznos alkotóelemét hiánytalanul tartalmazza.
Mire is jó? Mit tartalmaz?

A cékla nemcsak a jó állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában játszik fontos szerepet, hiszen magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalma (B6 és C) ennél is több egészségügyi előnyt jelent a céklafogyasztók számára. A cékla hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. Ezen felül pedig erős antioxidánsként is működik.
Kutatások kimutatták, hogy a cékla magas nitrát tartalma segíthet csökkenteni a vérnyomást és annak kockázatát, hogy stroke vagy szívroham alakuljon ki.
A betacianin pigment adja a cékla erőteljes színét, ez az anyag azonban antioxidánsként is működik. Ezek az antioxidánsok segítenek csökkenteni a koleszterin szintet.
A cékla folsav tartalma nagyban hozzájárul a szövetek egészséges növekedéséhez. Csökkenti a csontritkulás kockázatát, alacsony glikémiás indexének köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet, vastartalma segítségével kezelhető vele a vérszegénység és elűzi a fáradtságot és mivel javítja a véráramlást az agyban, ezért fokozza a szellemi képességeket is.
Napi elosztás:
- Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
- Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
- Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
- Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
- Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér