
Hozzávalók 10 darabhoz: 70 g CH csökkentett lisztkeverék, 70 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék, 20 g eritrit, csipet só, 5 g foszfátmentes sütőpor, 30 g Cocomas kókuszkrém, 2 db tojás, 3 db tojásfehérje, 90 g tej, 10 g zsírszegény kakaópor, 2 ek. víz
Elkészítés: Az alapanyagokból a kakaópor és a 2 evőkanál víz kivételével rugalmas masszát gyúrunk, majd 10 percig pihentetjük. Ezután 2 részre osztjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport, illetve a 2 ek. vizet.Mindkét tésztából 32 cm átmérőjű kört nyújtunk. A világos színűt megkenjük a maradék tojássárgával és ráhelyezzük a kakaós részt.
10 egyforma cikkre vágjuk és egyenként feltekerjük, majd kifli formára igazítjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket tojássárgával lekenjük.
Sütés: Előmelegített 175 fokos (alsó-felső) sütőben 45 perc.
1 kispohár natúr joghurttal fogyasszuk.
Tízórai: Epres, zabpelyhes smoothie
Hozzávalók: 100 g eper, 2 evőkanál zabpehely, 2 dl tej, 1 ek. eritrit
Elkészítés: Turmixoljuk össze a hozzávalókat és hidegen fogyasszuk egészséggel.
Ebéd: Lazaccal töltött spenótos palacsinta
Hozzávalók: 300g friss, vagy 450g fagyasztott spenótlevél, 100g füstölt lazac/csirkemell (ízlés szerint), 2 tojás, 6 ek. zabpehely liszt, 0,5dl tej, só, bors, szerecsendió
Elkészítés: Habverővel verjük fel a tojást és a tejet. A lisztet folyamatosan kevergetve adagoljuk hozzá és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Az így készített tésztát hagyjuk állni 20 percig. Ha friss spenótból, akkor készítjük, akkor 2 percig lobogó vízben főzzük elő, majd alaposan csöpögtessük le. Ha a spenót fagyasztott akkor csak csöpögtessük le olvadás után. Keverjük el a 20 percig állni hagyott tésztával. Öntsük tapadásmentes palacsintasütőbe és közepes lángon mindkét oldalát süssük meg. A kész palacsintát csíkokra vágott lazacfilével vagy sült csirkemellel töltsük meg, csavarjuk fel és tálaljuk.
Uzsonna: Túrófánk
Vacsora: Fehérjeturmix
Hozzávalók: 40 g csokis/vaníliás (ízlés szerint) fehérjepor, 2 dl víz/tej
Elkészítés: Keverjük össze alaposan a hozzávalókat és hidegen fogyasszuk.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!