
Hozzávalók: 2 db banán, 2 db tojás, pár szem áfonya, 1 ek. kókuszolaj, 2-3 szem eper
Elkészítés: A banánt hámozzuk meg és villa segítségével törjük össze pépesre. Adjuk hozzá a felvert tojásokat.Forró kókuszolajos tepsibe helyezzünk egy nagyobb kanál banános “tésztát”, helyezzünk bele áfonyaszemeket és úgy süssük meg mindkét oldalát. Ebből a mennyiségből kb. 5-6 kisebb palacsinta készül. Eperrel díszítsuk és fogyasszuk.
Tízórai: Natúr joghurt eperöntettel
Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, természetes édesítő, 4- 5 szem eper
Elkészítés: Mossuk meg az epreket és édesítővel turmixoljuk pépesre. Öntsük a natúr joghurtra és fogyasszuk egészséggel.
Ebéd: Lecsó clean módra
Hozzávalók: 500 g paradicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, csipet só, csipet feketebors, 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika, 200 ml víz, 300 g paprika, 2 db tojás
Elkészítés: Mossuk meg a zöldségeket, aprítsuk fel a paradicsomot és a paprikát. A vöröshagymát kockázzuk fel. Pirítsuk meg a vöröshagymát olivaolajon, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a pirospaprikát. Öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát. Főzzük puhára és üssük rá a tojásokat. Pár percig, amíg a tojásokat nem sülnek bele a lecsóba, addig főzzük. Majd tálalhatjuk is.
Uzsonna: Paleo zserbó muffin (Szafi receptje alapján)

Hozzávalók (8 darabhoz):
Hozzávalók a tésztához: 120 g kókuszliszt, 2 db tojás , 100 g langyos víz, 1 tk. citromlé
Hozzávalók a töltelékhez: 40 g őrölt dió, 1 tk. eririt, 50 g cukormentes sárgabaracklekvár
Hozzávalók a tetejéhez: 40 g olvasztott cukormentes csoki, 10 g darabolt dió (a csokimázra)
Elkészítés: Első lépésként készítsük el az alaptésztát: a tojásokhoz hozzákeverjük a lisztet, a sót, a vizet, a citromlevet és pár percig pihentetjük.
Ezután az alapanyagokat közepes méretű muffinformákba rétegezzük az alábbiak szerint:
- 1tk. alaptészta
- 1tk. lekvár
- 1tk. őrölt dió
- 1tk. alaptészta (fedje be az alsó réteget)
Vacsora: Főtt tojás zöldségekkel
Hozzávalók: 2 db tojás, uborka, jégsaláta, paradicsom, só
Elkészítés: A tojásokat 8-10 perc alatt főzzük keménnyé. Pucoljuk meg, sózzuk. Friss zöldségekkel tálaljuk.
Vacsora: Saláta, grillezett garnélával
Hozzávalók: Jégsaláta, paradicsom, uborka, hagyma, 200 g garnéla, olivaolaj
Elkészítés: Mossuk meg a zöldségeket, hámozzuk meg és kockázzuk fel. A garnélát olivaolajon sóval süssük meg és helyezzük a salátánkra.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!