Az emberek többsége iszik vizet, gyümölcslevet, cukrozott szörpöt, üdítőitalokat, tejet, teát, de eszükbe sem jut, hogy a zöldségek levét is fogyasszák. Pedig megszívlelésre érdemes ahhoz, ha hosszú, egészséges életet kívánunk magunknak és kicsattanó egészséget, életenergiát.
Rudolf Breuss híres osztrák természetgyógyász receptje szerint készült tejsavas erjesztésű 100 %-os zöldséglevet kell fogyasztanunk második napon.
Nem tudunk annyi növényt megenni, amennyi ellátna bennünket a megfelelő mennyiségű enzimmel, ásványi anyaggal, stb. (ez kb. 1-2 kg zöldség vagy 4-6 kg gyümölcs lenne).
A zöldségek leve 10-15 perc alatt felszívódnak, nem jelentenek megterhelést az emésztőrendszernek, ezáltal is segítve az újjáépülést.
Mire is jó? Mit tartalmaz?

Biológiailag termesztett zöldségek ízletes leve. A kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. A paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is. Tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet.
A-vitamin provitaminjában, B1- és C-vitaminban igen gazdag. Intenzíven méregtelenítenek, aktiválják a szervezet öngyógyító folyamatait Melegítve – de nem forralva – ízletes levesként is fogyasztható.
Ideális az egészséges táplálkozás kiegészítésére. Alacsony kalóriaértékű, ezért cukorbetegek étrendjébe is jól beilleszthető.
Javítja a sejtek vérellátását a szervezet minden területén, úgy az agyban is. Egyik természetes módja tehát ez az “agypörgetésnek”. Igazi fiatalító energiabomba. Aki szereti a paradicsom levet, az előnyt élvez, mivel nagyon hasonlít rá az íze.
Napi elosztás:
- Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
- Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
- Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
- Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
- Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér