Az egyszer biztos, hogy a búzafű zseniális hatással van a szervezetre. Valójában nem új keletű a friss búzafűből préselt édeskés zöld ital, már a régi időktől fogva nagy népszerűségnek örvend és napjainkban is az egyik legközkedveltebb táplálék-kiegészítőként tartják számon.
“Isteni Mannának” nevezik ezt a csodálatos zöld levet, amely a legfontosabb alapköve ennek az egészséges életformának. Több, mint ötven-millió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot, ezzel is láthatjuk, hogy a fűféléknek milyen nagy jelentőségük van.
Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele az európai hadikórházakban
Mire is jó? Mit tartalmaz?

A búzafű leve a természetben páratlan módon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és enzimekben – ez képezi alapján a csodálatos gyógyító hatásnak. A természetes klorofill legjobb forrása. Tökéletes fehérjeforrás, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A-és C-vitamin forrás. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben
Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a pusztító sejteket.
„Egy adag búzafűlé vitamin- és ásványianyag-tartalma akár 2,5 kg elfogyasztott zöldségével egyenértékű…”

Forrás: Wikipédia - Wheatgrass szócikk alapján
Miből állítják elő?
Búzafűlé kizárólag tönkölybúzából van. Olyan talajban, amelyben soha nem volt mesterséges tápanyag, vagy bármiféle szer bevitel, amelyen soha nem folyt üzemszerű növénytermesztés, s a búzafű nevelése természetes körülmények között, tehát szabadban, napfény és esővíz használatával történik. A nevelt fűhöz nem férhet hozzá állat, sem nagy, sem kicsi, feldolgozása szigorúan csak ellenőrzött és jóváhagyott helyen, technológiával és eszközökkel történik
A Dr. Steinberger Bio Zöldbúzafű koktél zöldbúzafű levéből (45%), zöldteából, almaléből, agavesűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával. A búzafű friss levében vitaminok, enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több, mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található. Vasból a parajban lévő mennyiség tízszeresét tartalmazza.
Napi elosztás:
- Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
- Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
- Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
- Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
- Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér