
Hozzávalók: 40 g apró szemű zabkása, 2 dl tej/víz, természetes édesítő, pár szem eper, pár szem áfonya, 2 ek. kakaópor és 1 ek. kókuszolaj
Elkészítés: A zabkását vízben vagy tejben puhára főzzük édesítővel. Körülbelül 3-4 perc alatt meg is fő. Kicsit megvárjuk,hogy kihűljön. Ez idő alatt a kakaóport elkeverjük a kókuszolajjal. A megmosott eperszemeket belemártjuk a csokiba és betesszük 5-10 percre a hűtőbe. Ez idő alatt a zabkásánk is kihűl és a csokiréteg is megszilárdul az epren. Majd díszítjük a kásánkat áfonyával, a csokis eperrel és egészséggel fogyaszthatjuk.
Tízórai: Jegeskávé
Ebéd: Grill lazac, grillezett almával és párolt bébirépával

Hozzávalók: 1 fagyasztott lazac szelet, 2 db nagyobb alma, 200 g fagyasztott bébirépa, só, bors, 2 ek. kókuszolaj
Elkészítés: A kókuszolajat egy serpenyőben hevítjük. Belehelyezzük a lazac szeletet,melyet sózzunk,borsozzunk. 12-14 perc alatt megsütjük fedő alatt. Ez idő alatt a bébirépát lobogó vízben megfőzzük. És ha megsült a lazacunk, a bébirépa megfőtt. Akkor tálalhatjuk is. Miközben a megpucolt almákat 5-10 perc alatt puhára pároljuk forró vízben egy kis édesítővel.
Uzsonna: Clean Túró rudi (Szafi receptje alapján)

Hozzávalók: 60 g köles (240 g vízben - csipet sóval, és édesítővel - fedő alatt puhára főzve), 80 g Szafi Fitt süteményliszt vagy kókuszliszt, 1 evőkanál citromlé,1 kupak vanília aroma
Hozzávalók a csokimázhoz: 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál kókuszolaj, 2 kocka cukormentes csoki
Elkészítés: Főzzük meg puhára a kölest vízben. A főtt kölest turmixoljuk krémesre, majd adjuk hozzá a többi összetevőt, gyúrjuk össze és hideg helyen pihentessük 15 percet. Közben készítsük el a csokimázat, melyhez a kakaóport, kókuszolajat és a cukormentes csokit olvasszuk meg. Tegyük kicsit félre. Addig a köleses masszából kézzel formázzunk túró rudi formát. Majd folyassuk rá az elkészült csokis mázat és tegyük hűtőbe 1 órára.
Vacsora: Grillezett karfiol
Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, fűszervaj
Elkészítés: Mossuk meg a karfiolunkat. Szedjük rózsáira. Tegyük 2-3 percre lobogó sós vízbe. Majd szűrjük le. Fűszervajat tegyünk forró serpenyőbe. Helyezzük rá a karfiolt,forgassuk át a fűszervajjal és grillezzük meg. Ha kezd már pirulni a karfiolunk,akkor kész is van.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!