
Hozzávalók: 1 banán, 1 kivi, 1 narancs, 2 szem eper
Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk. Felkarikázzuk és tálaljuk.
Tízórai: Mogyorós, csokis zabkeksz
Hozzávalók: 80 g zabpehely, 20 g zabpehelyliszt, 3 ek. Kakaópor, édesítő, 1 dl tej, rumaroma, pár szem mogyoró, vörös áfonya
Elkészítés: A hozzávalók egy tálba összekeverjük a mogyoró kivételével. Kis labdákat formázunk a masszából és sütőpapírra helyezzük. A golyókat kilapítjuk 3-4 cm vastagra. Ráhelyezzük az összetört török mogyorót. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Ebéd: Ananászos, sajtos csirkemell, kölessel
Hozzávalók: 2 nagyobb szelet csirkemell, 4 karika ananász, light sajt (trappista), 1 csomag köles, só, 2 nagy evőkanál kókuszolaj
Elkészítés: Megmossuk alaposan a csirkemellet. Kicsit megsózzuk, megkenjük kókuszolajjal és egy tepsibe helyezzük. Rátesszük az ananászkarikákat és a light sajtot. A másik evőkanál kókuszolajjal meglocsoljuk, lefedjük fóliával és 20 percig sütjük, majd még 10 percig fólia nélkül. Ez idő alatt a kölest sós, lobogó vízben 12-14 perc alatt puhára főzzük.
Uzsonna: Mogyorós, csokis zabkeksz

Vacsora: Melegszendvics padlizsánból
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, light mozzarella, só, bors, bazsalikom, paradicsom
Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, megpucoljuk, felkarikázzuk nagyobb szeletekre és sütőpapíros tepsibe tesszük. Minden korongra helyezünk egy szelet paradicsomot és mozzarellát. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk. 15 percig 190 fokon megsütjük.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!