Reggeli: Paleo szendvics, cottage krémmel, csirkemellel, zöldségekkel
Tízórai: Szedres smoothie
Ebéd: Zabpelyhes túrógombóc, vaníliasodóval
Hozzávalók (6 gombóchoz): 225 g zsírszegény túró, 1 db M-es tojás, 60 g kókuszliszt/mandulaliszt/zabpehelyliszt, citromhéj, édesítő (zabliszt használata esetén kicsit több édesítő szükséges)
Hozzávalók a vaníliasodóhoz: fél csomag gluténmentes vaníliapuding, 2 dl tej, édesítő
Hozzávalók a forgatáshoz: 20 g finomra őrölt zabpehely, 1 ek. kókuszolaj
Hozzávalók a töltelékhez (közepébe): málna/eper/meggy
Elkészítés: Először is tegyünk fel vizet forrni. Villával keverjük össze a gombóc hozzávalóit, tehát a túrót, tojást, lisztet, citromhéjat és édesítőt. majd gyúrjuk át.
Formázzunk belőle 6 db gombócot, úgy, hogy a közepébe helyezzük a gyümölcsöt.
Ha felforrt a víz, akkor vegyük takarékra, tegyük bele a gombócokat 5 percre . Fontos, hogy ne lobogó vízbe tegyük bele, mert akkor szétesnek a gombócaink. Míg főnek, addig a zabpelyhet egy kis kókuszolajon pirítsuk meg. Pár perc alatt meg is pirul. Közben ha feljöttek a víz felszínére a gombócaink, akkor ki is vehetjük őket és ráhelyezhetjük a pirított zabpehelyre. Amíg hül, addig készülhet a vaníliasodó, amihez a gluténmentes pudinport keverjük el édesítővel és 1 dl tejjel. A másik deci tejet forraljuk fel és ha forr, akkor öntsük bele a másik 1 dl-t, amit elkevertünk a pudingporral. Főzzük pár percig, majd levehetjük a tűzről és leönthetjük aa gombócainkat. Én még mandulával díszítettem.
Uzsonna: Mangó
Vacsora: Cukkinis tekercs, füstölt lazaccal
Könnyed, tavaszi vacsoraötlet. A lazac kiváló fehérje-, vitamin-, és ásványianyag-forrás (kálium, cink, vas, szelén és B12-vitamin), de legfontosabb tápanyaga az omega-3 zsírsav. Az omega-3 zsírsav egy esszenciális zsírsav, amit a szervezet nem képes előállítani, ezért a táplálkozás során kell szervezetünkbe juttatni. A legtöbb omega-3 zsírsav természetes módon fordul elő az olajos halakban. Hozzájárul az egészséges agy működéséhez, valamint jótékonyan hat a szívre és az ízületekre is.
Hozzávalók: füstölt lazacszeletek ( 1 csomag), 1 cukkini, zöldségek (pritaminpaprika, répa, jégsaláta
Elkészítés: Mossuk meg a zöldségeket. Zöldséghámozóval szeleteljük vékonyra a cukkinit, a és a többi zöldséget, kb. 4-5 cm hosszú darabokra. Majd 2 cukkini szeletet tegyünk egymásra, úgy, hogy félig fedjék egymást. Fektessünk rá akkora lazacszeletet, amekkora a cukkini szelet, majd a hozzánk közel eső részre tegyünk zöldségeket. Ha mindez megvan, szorosan tekerjük fel a cukkinit. Körülbelül 9 tekercs készül belőle. Fogyasszuk egészséggel.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!
Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák