Tízórai: Eper smoothie
Hozzávalók: 100g apró szemű zabpehely, 400ml zsírszegény natúr joghurt, 250ml rizstej / mandulatej / kókusztej, 400g eper, édesítő ízlés szerint
Elkészítés: Daráljuk le a zabpelyhet egy turmixgépben. Ez az egyik legfontosabb lépés, hogy alaposan le legyen darálva, mert ettől lesz finom, krémes. Majd öntsük a turmixgépbe a többi hozzávalót is, és turmixoljuk addig, amíg teljesen egynemű lesz.
Ebéd: Grillsajt, tavaszi salátaágyon, grillezett padlizsánnal

Hozzávalók: 2 db grillsajt, kókuszolaj, tavaszi saláta mix, 1 db padlizsán, só, bors, oregánó, bazsalikom, balzsamecet
Elkészítés: A padlizsánt mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Öntsünk rá pár csepp kókuszolajat és fűszerezzük be. Én orgeánót, bazsalikomot, sót és borsot használtam. De ízléstől függ. Hagyjuk kicsit a fűszerekkel állni. Ez idő alatt egy evőkanál kókuszolajat tegyünk egy serpenyőbe, melegítsük fel és helyezzük bele a grillsajtokat. 5-6 percig süssük az egyik oldalukat, majd fordítsunk rajtuk egyet. Ha elkészült a sajtunk, akkor tegyük félre egy tányérra és jöhetnek a padlizsánok. Helyezzük a forró kókuszolajba és süssük meg. Ha már látjuk, hogy pirulnak, akkor vegyük le a tűzről. Tálalhatjuk is a sajt mellé. Majd balzsamecetes salátával fogyaszthatjuk is.
Uzsonna: Cukor- és gluténmentes csokipuding
Hozzávalók: 15 dkg kakaópor, 3 dkg gluténmentes étkezési keményítő vagy 5 g konyak liszt (ha van otthon), 5 dl tej, édesítő
Elkészítés: A kakaóport, édesítőt, keményítőt vagy konyak lisztet egy tálkába helyezzük. Hideg tejjel csomómentesre keverjük. Majd lassú tűzön kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ha elkészült, kis tálkákba tesszük és 1-2 órára hűtőben hagyjuk kihűlni.
Vacsora: Fehérjeturmix
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!