
Hozzávalók: 125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható édes liszt, vagy ha nincs otthon ilyen lisztünk, akkor 60 g kókuszliszt és 60 g zabpehelyliszt, 40 g kókuszolaj, 2 tojásfehérje/ ha nincs nyújtható lisztkeverékünk, akkor 2 db egész tojás, 75 g forró víz
Hozzávalók a túrókrémhez: 125 g túró, természetes édesítő, reszelt citromhéj, 1 marék málna
Elkészítés:A tészta összetevőit csomómentesre keverjük, majd gyúrjuk át, körülbelül 5-6 percig. Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két zsírpapír között, vagy nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a túrós krémmel. Tegyük bele a málnaszemeket is. A sima sütőpapírt kenjük le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább!
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 20 percig süssük.
Tízórai: Erdei gyümölcsös smoothie
Hozzávalók: Málna, áfonya, meggy, szeder, 1 kispohár natúr joghurt, 1 ek. méz, 1 ek. zabpehely
Elkészítés: Az alapanyagokat tegyük egy turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg nem kapunk egy finom állagú, krémes folyadékot.
Ebéd: Pizza

Hozzávalók: 20 dkg zsírszegény túró, 1 tojás, 1 ek. tejföl, 4 ek. zabpehelyliszt, só, oregánó
Feltét (ízlés szerint): Csirkemell sonka,paradicsomszósz, paradicsom, rukkola, mozzarella, szárított paradicsom
Elkészítés:A túrós hozzávalókat összekeverjük, sütőpapíron 15 percig elősütjük, aztán rátesszük a feltétet. Majd ismét 15 percig sütjük, és kész is a finom pizza.
Uzsonna: Sport szelet (Szafi receptje alapján)

Hozzávalók (10 darabhoz): 80 g víz, 25 g kókuszolaj, 90 g mandulaliszt, 30 g őrölt, pirított dió, 20 g gluténmentes csokipudingpor, egy csipet őrölt fahéj
Csokibevonat hozzávalói: 50 g paleo étcsokoládé, 20 g Cocomas kókuszkrém, 20 g kókuszolaj
Elkészítés: A vizet a sóval és a kókuszolajjal felforraljuk, majd ráöntjük az összekevert száraz anyagokra. Ha kihűlt 10 percre tegyük a hűtőbe. Miután megkeményedett, 2 fólia között nyújtsuk ki 16*12cm-es téglalapra, majd csokimázzal vonjuk be és ismét tegyük hűtőbe.
Ha a csoki megkeményedett a másik oldalát is kenjük be, és dermedésig tegyük vissza a hűtőbe. Ezután vágjuk tetszőleges méretűre.
Vacsora: Paradicsomleves
Hozzávalók 2 adaghoz: 30 dkg hámozott paradicsom konzerv, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, fél dl olívaolaj, só, bors, 1 csomag mini mozzarella
Elkészítés: A paradicsomot feldaraboljuk, fazékba tesszük, hozzáadjuk a hámozott félbevágott vöröshagymát, az összepürésített fokhagymát és az olívaolajat. Fél liter vízzel felöntjük, forralva főzzük 30 percen keresztül, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikom felét. Mikor szétfőtt a hagyma, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikom másik felét és botmixerrel simára turmixoljuk. Mini mozzarella golyókkal és tálaljuk.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!