Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Most már tényleg eljött a visszaszámlálás nyárig, hiszen beléptünk az első tavaszi hónapba. Valószínűleg már Ti is lázban égtek, hogy közeledik a jó idő, a fürdőruha szezon.

A bikini alak eléréséhez elengedhetetlen a fehérje dús ételek fogyasztása. Szervezetünk 14-16%-a fehérje. A fehérjék funkciója rendkívül fontos és változatos, többek között az izmok, a kötőszövetek, az inak, a csontok, a haj elemei. Bárkinek, aki izomtömegét szeretné növelni meg kell győződnie arról, hogy elegendő fehérjét fogyaszt naponta, hiszen egy elengedhetetlen tápanyag a testnek izomépítés során.

Egy desszerttel készültem Nektek, mely igazán finom, alakbarát és nem is olyan nagy ördöngösség az elkészítése.

Hozzávalók:
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2 dl víz
  • Édesítő

Túrógolyókhoz:
  • 5 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál fehérjepor
  • 2-3 szem eper
  • Édesítő

Joghurtos réteg:
  • 150 gr zsírszegény túró
  • Kókuszreszelék
  • 2-3 szem eper
  • Édesítő




Elkészítés:

Először a zabkásás réteget kell elkészítenünk. Ehhez mérjünk ki egy tálba 3 evőkanál zabpelyhet, majd öntsük le 2 dl vízzel és adjunk hozzá ízlés szerint egy kis édesítőt/ xilitet. Főzzük 2-3 percig, majd tegyük félre hűlni.

Ez idő alatt keverjük össze a krémes, natúr joghurtunkat fehérjeporral (elhagyható, ha esetleg nem lenne otthon) és édesítővel.

Ha kihűlt a zabkásánk, akkor vegyünk elő egy közepes nagyságú tálat vagy poharat és rétegezzük az édességünket. Először a zabot kanalazzuk az aljára, majd a felvágott eperszemeket helyezzük rá és végül jöhet a joghurtos rétegünk.

Ha még nem lenne elég ez a finomság, akkor készülhetnek a túrógolyók. Mérjünk ki 150 gramm túrót, melyet édesítünk. Gyúrjunk belőle golyókat, középre helyezzünk felkockázott kis eperdarabokat, majd hempergessük meg kókuszreszelékbe és mehet is a mélyhűtőbe körülbelül 15-20 percre.

Ha kicsit megkeményedtek a túrós finomságunk, akkor tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!



Kalóriatartalom: Pohárkrém: kb. 160 kcal; Túrógolyók: kb. 45 kcal/db


Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr948498236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása