
Hozzávalók: 20 dkg CH csökkentett liszt, 1/3 tk. só, 1 evőkanál kókuszolaj, 4 g friss élesztő, kb. 1 dl langyos víz, a főzéshez víz és természetes édesítő
Elkészítés:keverjük össze a langyos vízzel, majd adjuk hozzá a kókuszolajat és a szénhidrátcsökkentett lisztet. Kézzel rugalmas tésztát dagasszunk belőle, majd egy órán keresztül kelesztjük, végül feldaraboljuk. A feldarabolt tésztákat egyenként hosszúkásra nyújtjuk, feltekerjük, majd az így kapott "rudakból" karikát formálunk, úgy hogy összecsípjük a két végét. További fél óra kelesztés után forrásban lévő édesítős vízbe dobjuk a tésztakarikákat, és mindkét felét fél-fél percig fűzzük, majd egy szűrőkanál segítségével sütőpapírra helyezzük. A tetejüket megszórjuk szezámaggal .Majd 170 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tízórai: Habos kakaó
Hozzávalók:1,5 ek. zsírszegény Holland kakaópor, 2 dl tej, természetes édesítő ízlés szerint, cocomas kókuszkrém
Elkészítés: A kókuszkrémet a felhasználás előtt fél órával tegyük be a mélyhűtőbe. Majd vegyük ki a hűtésből és verjük fel habbá. Kicsit “puhább” habot fogunk kapni,mint az eredeti, de nagyon finom. A kakaót készítsük el és helyezzük rá a felvert kókuszhabot.
Ebéd: Kókusztejes- zöldborsós csirkeragu (A CleanEating.hu receptje alapján)
Hozzávalók: 400 g csirkemell filé, 2 dl kókusztej, 150 g csiperkegomba, 150 g zöldborsó, 1/2 fej vöröshagyma, 10 g tápióka keményítő, 1 ek. kókuszsír, 1 tk. kakukkfű, 1 tk. só, 1 csipet őrölt fekete bors
Köret: bulgur
Elkészítés: A zöldborsót tegyük fel párolódni. A csirkemellet vágjuk fel kockákra, a gombát szeletekre, a vöröshagymát pedig apró kockákra. Egy lábasban pirítsuk üvegesre a hagymát a kókuszsíron. Adjuk hozzá a só felét, hogy ne váljon keserűvé. Amikor a hagyma üveges rá kell helyezni a csirkemellet, a sót és a borsot. Majd fedő alatt, alacsony lángon főzzük 8 percig.Adjuk hozzá a szeletelt gombát és fedő nélkül, kicsit nagyobb lángon főzzük további 5 percig. Szűrjük le a zöldborsót és adjuk hozzá a kakukkfűvel együtt.5 percig még főzzétek, ha már a hús és a gomba állaga is jó, öntsük hozzá a kókusztejet, majd szórjuk bele a tápióka keményítőt. 2-3 percig forraljuk, jól keverjük össze. Tűzről levéve tálaljuk bulgurral ,melyet főzzünk puhára sós vízben.
Uzsonna: Csokibomba

Hozzávalók: 30 g kókuszzsír, édesítő ízlés szerint, 30 g kakaópor, 1 rúd vanília belseje, 1 db tojás, 20 g zabliszt, 20 g kókuszliszt, 2 ek. Philadelpia light sajtkrém, pár szem eper
Elkészítés: Az összes összetevőt tegyük egy nagy mély tálba (kivétel a sajtkrémet) és alaposan keverjük össze, amíg egynemű ragacsos tésztát kapunk. Ha ez megvan, akkor helyezzük egy hőálló tálkába a csokis krémet. A tetejére kanalazzunk a sajtkrémet. 5 percig mikróban süssük. Eperrel tálaljuk
Vacsora: Zöldségek, mártogatós szósszal
Hozzávalók: Zellerszár, uborka, répa, 150 g tejföl, fokhagyma, só, bors, bazsalikom
Elkészítés: Jól mossuk meg a zöldségeket,pucoljuk meg. Majd vágjuk fel szeletekre. A tejfölt keverjük el fokhagymával és fűszerekkel. És máris tálalhatjuk az egészséges finomságunkat.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!