Tízórai: Proteines kókuszgolyó
Hozzávalók: 250g sovány túró, 90g protein por (vaníliás/csokis/ízlés szerint), természetes édesítő, zsírszegény kakaópor, kókuszreszelék A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével gyúrjuk össze. Hagyjuk a hűtőben állni 1-2 órát. Majd forgassuk kókuszreszelékbe. Jó étvágyat!
Ebéd: Citrusos, fűszeres csirkemell, kuszkusszal
Hozzávalók: 2 db csirkemell filézve, 2 db lime, koriander, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. kókuszolaj, só, bors, 100 g kuszkusz
Kuszkusz készítéséhez tippek és tanácsok:
- A megfelelően elkészített kuszkusz nem tapad össze, pörgős és nem csomósodik.
- Akkor lesz tökéletes, ha sose főzzük forró vízben hosszabb ideig, mert így csak összetapad, és a végeredmény pudingszerű massza lesz.
- A leggyorsabb és legegyszerűbb eljárással készíthetünk kitűnő kuszkuszt. A titok a gőzölésben rejlik. A kuszkuszt tegyük egy nagyobb tálba, és öntsük fel legalább kétszeres mennyiségű forró vízzel és fedjük le, majd hagyjuk állni 5–6 percig. Ezután a tetején maradt felesleges folyadékot öntsük le és hagyjuk állni további 20 percig. Időnként kicsit villával keverjük át a szemeket.
- Mivel a kuszkusz magában eléggé ízetlen, így bátran használhatunk hozzá fűszereket. A csili, a római kömény, a gyömbér, a fahéj, a kurkuma, a sáfrány,a fokhagyma is remekül illik hozzá, imádja a zöldfűszereket minden mennyiségben.
Citrusos csirke elkészítése: Először is aprítsuk fel a hagymát, a koriandert és a fokhagymát, majd öntsük hozzá az összes többi hozzávalót (kivéve csirkét) és turmixoljuk közepes fokozaton 15 másodpercig. Ezután adjuk hozzá az olivaolajat és pár másodpercig alacsony fokozaton ezt is turmixoljuk. Ezzel el is készült a pác.
Majd a csirkemelleket vágjuk fel 4 szeletre és alaposan forgassuk meg a pácban és hagyjuk a hűtőbe állni 1-2 órán keresztül (elhagyható, de így finomabb lesz) . Forró serpenyőben süssük oldalanként kb 4 percig.
A fent leírtak szerint készítsük el a kuszkuszt és tálaljuk a citrusos csirkével.
Uzsonna: Hideg joghurtkrém,eperrel és csokiszósszal

Hozzávalók: 150 g natúr joghurt ( görög joghurtból krémesebb), édesítő ízlés szerint, 2-3 szem eper, 3 kocka cukormentes csokoládé
Elkészítés: A joghurtot keverjük az édesítővel. Az epret mossuk meg alaposan, vágjuk fel. A cukormentes csokit mikróban egy perc alatt melegítsük meg annyira,hogy folyós állagot kapjunk. Majd rétegezzük az édességünket. Joghurt- eper- csokiszósz.
Vacsora: Görög saláta
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz: fél kígyóuborka, 2 db érett paradicsom, 20 dkg feta sajt, pár szem olívabogyó, só, oregánó, bazsalikom
Hozzávalók az öntethez: 2 evőkanál olviaolaj, fél mokkáskanál tengeri só, egy kevés bors
Elkészítés: A zöldségeket alaposan mossuk meg és hámozzuk meg. Vágjuk fel apróbb szeletekre. A magozott olívákat karikázzuk fel. Tegyük egy tálba a felkockázott fetával együtt. Öntsük le olivaolajjal és ízesítsük a megadott fűszerekkel. Keverjük össze a salátánkat óvatosan. Tegyük a hűtőbe fél órára és fogyaszthatjuk is.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!