Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Szaloncukor nélkül nincs is karácsony. A kérdés, hogy vajon ezt is el tudjuk-e készíteni otthon, diétásan? Igen, bár kétségtelenül jóval bonyolultabb, mint lemenni a boltba és vásárolni, ráadásul még gyakorlást is igényel… de megéri a fáradozást, ha lelkiismeret-furdalás nélkül akarunk nassolni. Bár manapság már gyártanak 1-1 jobb minőségű szaloncukrot a piacon, azért a többségük elég rossz minőségű. A cukormentes felhozatal pedig egyenesen kiábrándító. A diabetikusnak kikiáltott házi változatoknak a fő alkotóeleme többnyire valamilyen aszalt gyümölcs, ami sem diéta szempontjából, sem pedig cukorbetegeknek nem a legjobb.

Egy olyan receptet mutatok Nektek, ami tényleg isteni finom, egyszerű elkészíteni, és garantáltan nem hemzseg a cukortól, és aszalt gyümölcs sincsen benne.

Minden évben elterveztem, hogy készítek házi szaloncukrot, de végül valahogy mindig kimaradt, úgy gondoltam sok időt vesz igénybe. Aztán kiderült, hogy egész gyorsan elkészíthetőek. Idén csak 2 féle ízesítésben készítettem el, mivel készülök egyéb finomságokkal is. Az egyik változat egy bounty krémes, a másik csokoládékrémmel töltött. Cukormentes étcsokoládéval vontam be őket.

A csomagolásukhoz kreatív boltban vásároltam meg a papírt. Mindenkinek ilyen helyen ajánlom beszerezni, mert sokat keresgéltem kifejezetten szaloncukorpapírt, de ezekben a hobbyboltokban egész jó áron, több változatot is kaphatunk.


A szaloncukraim:
  • Gluténmentesek
  • Tejmentesek
  • Tojásmentesek
  • Cukormentesek, diabetikusak
  • Szénhidrát-csökkentettek
  • Paleo
  • Vegán
  • Cukorbetegek és fogyni vágyók is fogyaszthatják





Hozzávalók 25 darabhoz


Szaloncukor alap


Kókuszos ízű
  • 50 g a fenti alapból
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 3 g konjakliszt vagy útifűmaghéj vagy
  • 2 dl tej/kókusztej
  • édesítő

Csokoládés
  • 50 g a fenti alapból
  • Fél csomag gluténmentes, cukormentes csokoládés pudingpor
  • 1,5-2 dl tej/kókusztej/víz
  • édesítő


Bevonat
  • Cukormentes csokoládé


Elkészítés:

Először készítsük el a szaloncukor alapját. A vizet és a kókuszolajat forraljuk fel, majd öntsük hozzá a kókuszlisztet/paleo süteménylisztet, majd jól keverjük el. Mikor már összeállt egy masszává, tegyük félre, hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt a kókuszreszeléket, kókuszlisztet, konjaklisztet vagy a fent említett alternatíváját, az édesítőt és a tejet jól keverjük el. Ezt is hagyjuk hűlni.

A csokis variációt is elkezdhetjük egy másik tálba. A pudingport elkeverjük tejjel vagy vízzel és addig főzzük az édesítővel, míg sűrű nem lesz. Mire elkészül, kihűlt az alapunk is, melyből két golyót formázunk, majd hosszúkás formára nyújtjuk és rákenjük az egyikre a kókuszos, a másikra a csokis krémet. Végül felcsavarjuk őket, mint egy hengert és betesszük a hűtőbe. Mikor már megdermedtek felvágjuk őket 2-3 cm-s szaloncukorformára. Gőz fölött megolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd ismét mehet vissza a hűtőbe. Pár óra elteltével már csomagolhatóak is.

Vigyázat, függőséget okozhat! :)


Kalóriatartalom: ~50 kcal/darab


A receptért köszönet illeti Szafi blogját! A szaloncukor nem lehetne ilyen finom, a tőlük vásárolható alapanyagok nélkül.

Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr228188768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása