Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Hivatalosan is beköszöntött az ősz. Fagyos, sötét reggelek, borongós időjárás. Ilyenkor az ember valami igazán finomra vágyik, valamire, ami kárpótolja a csúnya időjárás miatt. A nap első étkezésének energiával kell feltöltenie, vitamindúsnak kell lennie, hogy energikusan teljen a napunk.

Sajnos ősszel már kevesebb friss gyümölcs áll rendelkezésünkre. A legfinomabb nyári terméseket már csak fagyasztott formában kaphatjuk meg, ami nem a legideálisabb. Elkeseredni azért nincs okunk, akad választék így is, mint például a körte, az alma, vagy a szilva.

Én most a körte mellett tettem le a voksom. Zabbal, egy kis mézzel és dióval. Szerintem ennél többre nem is vágyhatnánk egy szürke reggelen.

Az egyik legtáplálóbb, leghasznosabb, fehérjedús energiaforrásunk a zab. Rostban és tápanyagban nagyon gazdag élelmiszerről beszélünk. Tudományos kutatások is bebizonyították elengedhetetlen szerepét, mindenkinek ajánlják (sportolók számára különösen). Egy hátránya van, hogy sajnos gluténérzékenységben szenvedők nem fogyaszthatják. Az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul, B vitamint, kálciumot és magnéziumot is tartalmaz, mely segít a csontok erősítésében és a stressz kezelésében is. Rákmegelőző hatása szintén jelentős. Segít a kiegyensúlyozott emésztés kialakításában, salaktalanító hatásról is ismert. Csökkenti a koleszterinszintet, védi az ereket. Fogyasztása nem emeli meg a vércukorszintet, emellett teltségérzetet okoz, így tökéletes egy mozgalmas nap indításához.



Hozzávalók:
  • 60 g finomított zabpehely
  • 2 dl tej / víz
  • édesítő / méz / diabetikus méz
  • 1 darab nagyobb körte
  • 1 darab füge
  • pár szem dió


Elkészítés:

Elkészítése roppant egyszerű, konyhai tapasztalat nem szükséges hozzá. Először is szerezzünk be sima kis / nagy szemű, finomított zabpelyhet (Az apróbb szemű zab sokkal finomabb). Manapság bármilyen hiper - vagy szupermarketben megtalálható, de akár kisebb közértekben is. Annak ellenére, hogy milyen gazdag tápanyagban ez az élelmiszerünk, jutányos áron hozzájuthatunk (körülbelül 200 Ft / 500 g). Szükségünk lesz még tejre / vízre, 1 nagyobb körtére, pár szem dióra, mézre (én diabetikus mézet használtam, melyet cukorbeteg is fogyaszthatnak és kalóriatartalma is alacsonyabb), illetve egy darab fügére.

Lássunk is hozzá a finomság elkészítéséhez. Fogjunk egy kisebb lábast, melybe mérjünk ki 60 g zabpelyhet (ez körülbelül 3 púpozott evőkanálnak felel meg), majd öntsünk hozzá 2 dl tejet. A laktózérzékenységben szenvedők vagy diétázók tej helyett használjanak vizet. Adjuk hozzá a mézet/édesítőt is, végül tegyük fel a tűzre. Körülbelül 5-6 percig főzzük. Amikor látjuk, hogy már „buggyan” egyet, akkor le is vehetjük a tűzről. Arra figyeljünk, hogy mindenképpen kevergetni kell, mert gyorsan odakaphat az edény aljára. Mialatt várjuk, hogy kihűljön, egy kisebb edénybe helyezzük el a diót, a megpucolt - ketté vágott körtét, és két evőkanál mézzel locsoljuk le, majd pirítsuk meg. Ez csupán pár percet vesz igénybe. Amikor látjuk, hogy elkezd barnulni a méz és a körte, akkor le is vehetjük a tűzről, rátehetjük a zabkása tetejére. Végezetül – a tökéletesség kedvéért – a megpucolt és felszeletelt fügét a körtés - diós feltét mellé helyezzük.

Egy frissen facsart narancs dzsúsz kíséretében ízletes, egészséges reggeliként szolgál, mely energiával tölt fel egész napra.

Kalóriatartalom: körülbelül 400 kcal

Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és abból rossz nem készülhet. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr588071504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása