
Tízórai: Kispohár natúr joghurt, mézzel
Ebéd: Kölesfasírt, sóskakrémmel
Hozzávalók a sóskakrémhez: 40 dkg friss sóska, só, 200 ml Cocomas kókuszkrém, pár csepp citromlé, ízlés szerint édesítő, 1 ek. zabpehelyliszt
Hozzávalók a köles fasírthoz: 1 bögre köles, 2 közepes fej vöröshagyma, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál zabpehely liszt, zabpehely a golyók beforgatásához, kókuszolaj a sütéshez
A sóskakrém elkészítése: A megmosott sóskát tegyük fel főni. Egy-két csipet sót tegyünk bele. Tegyük bele a kókuszkrémet és forraljuk fel pár perc alatt, vegyük le a tűzről és még forrón egy botmixer segítségével turmixoljuk pépesre.
Ezután kóstoljuk meg, hogy elég édes és savanyú e a sóskakrémünk. Ha nem akkor tegyünk még bele cukorhelyettesítőt és citromlevet.Ha nem elég sűrű, akkor adjuk hozzá a zabpehelylisztet. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós, jól keverjük el. Tegyük vissza és főzzük még pár percig.
A köles fasírt elkészítése: A kölest mossuk át és 2,5-szeres vízbe tegyük fel főni. A főző vízbe tegyünk egy kis sót.
Ha a köles megfőtt (alatta már egyáltalán nincs víz) húzzuk le a tűzről és úgy, hogy a fedő is rajta van, egy konyharuhával fedjük le. Így a fedő alatt még tud puhulni. Míg a köles fő, a hagymát vágjuk össze és egy kevés olajon üvegesre pároljuk egy-két csipet sóval, frissen őrölt borssal.
Ha mindkettővel elkészültünk, akkor hagyjuk kicsit hűlni. Egy tálba borítsuk a megfőtt kölest és a hagymát. Szórjunk bele a zabpehelylisztet, hogy a fasírt massza összeálljon és formázzunk kis gombóckákat. Ezeket forgassuk bele zabpehelybe és forró olajban süssük ki.
Uzsonna: Gyümölcsrizs vaníliapudinggal

Gyümölcsrizs hozzávalók: 50 g basmati rizs (alacsonyabb a GI-je, mint a fehér rizsnek), 30 g vaníliás fehérjepor( elhagyható), gyümölcsök, 15 g természetes édesítő (Xilit)
Puding hozzávalói: Fél csomag gluténmentes vaníliapuding, 2 dl tej, édesítő
Elkészítés: A basmati rizst megfőzzük sótlan vízben. A protein port összekeverjük a xilittel, apránként hozzákeverjük a főtt rizshez. Ha túl sűrű lenne, 0,5 dl tejet adhatunk hozzá. Tálkába kanalazzuk a gyümölcsökkel. Míg hűl, addig elkészítjük a pudingot. Amihez a fél csomag pudingport elkeverjük csomómentesre tejjel, édesítővel és 5-6 perc alatt megfőzzük. Ráöntjük a gyümölcsrizsünkre és betesszük a hűtőbe 2-3 órára hűlni.
Vacsora: Brokkolis tonhalfasírt (Szafi receptje alapján)
Hozzávalók: 300 g brokkoli, 1 doboz tonhalkonzerv, 50 g zabpehelyliszt, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. kókuszolaj, só, bors
Elkészítés: A brokkolit, a tonhalkonzervet és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd kikeverjük a liszttel, a tojással, az olajjal és a fűszerekkel. Fasírtgolyókat formázunk belőle, sütőpapírra fektetjük, olajspray-vel alaposan befújjuk, végül 180 fokon készre sütjük . Körülbelül 12 darab lesz belőle.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!