
Tízórai: Gyümölcssaláta
Ebéd: Ananászos csirkemell, kölessel
Uzsonna: Banánkenyér
Hozzávalók: 2 kisebb banán, 1 tojás, 10 dkg zabpehelyliszt, 2,5 dkg kókuszolaj, 1 kávéskanál sütőpor, 1 teáskanál fahéj, kevés édesítő (a banántól édes lesz a sütink), ízlés szerint mazsola, dió, mandula, pár szem eper, szeletelt banán
Elkészítés: Megmossuk, meghámozzuk a banánt, majd beletesszük egy nagyobb tálba. Hozzáadjuk a tojást, zabpehelylisztet, olvasztott kókuszolajat, sütőport, fahéjat édesítőt. Majd jöhetnek az aszalt gyümölcsök, magok. Kenyérformába töltjük, a massza tetejére helyezzük a felkockázott epret, banánt és 180 fokos sütőben kb. 50 percig (tűpróbáig) sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából. Jól záródó dobozban vagy folpackba csavarva sokáig friss marad.
Vacsora: Sült padlizsán krémleves (Fitt fazék kultúrblog receptje alapján)
A sült padlizsán krémleves egy igazán különleges zöldségleve, melynek íz világát a sült padlizsán, a fokhagyma és a friss fehérrépa adja. Gluténmentes, liszt hozzáadása nélkül készül. Estére, egy könnyed levesnek kiváló választás. Hozzávalók: 2 közepes sült padlizsán, 1 nagyobb fehérrépa, 2 nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 200 ml főzőtejszín, só, bors, 2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése: Először is a vöröshagymát aprítsuk fel és a kókuszolajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra felvágott fehérrépát, sót, borsot és öntsük fel kb. fél liter vízzel. Hagyjuk főni. Ha megpuhult a fehérrépa, vegyük kicsire a lángot és daraboljuk a levesbe a sült padlizsánt (héj nélkül).
Kézi mixerrel turmixoljuk össze. Tegyük bele a tejszínt és még annyi vizet, amilyen sűrűn szeretnénk a levest tálalni.
Fűszerezzük, ha még szükséges és még pár percig főzzük. Pár szem CH csökkentett kenyérkockával tálalhatjuk.
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!