Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Az ősz egyértelműen az alma szezonja. A rövidülő nappalok és a szürke reggelek egyik legnépszerűbb süteménye a meleg, omlós almáspite. Vékony, roppanós tészta, szaftos, szépen szeletelhető töltelék. A forró édesség illata, mely bejárja az egész lakást a régi szép időkre, gyermekkorunk nagyiféle pitéjére emlékeztet.

Jó-jó, de mindezt mindenmentes, alakbarát formában? Bizony, az alábbi recepttel lehetséges.

Garantálom, ez lesz az a sütemény, amivel nem tudtok majd betelni!

A recept előtt azért ejtsünk pár szót az almáról, mert nemcsak az egyik legfinomabb gyümölcsünk, hanem az egyik legtöbb vitamint tartalmazó is. A távoli múltban egyébként a gyógynövények közé sorolták. Egészen különleges tisztelet övezte, mint az akkori gyógyászat egyik legalapvetőbb eleme. Nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav-tartalmánál fogva pedig jótékony hatást gyakorol az agyra, ráadásul a vese és a máj működését is szabályozza. Tartalmaz még A-vitamint, B-komplex vitaminokat és C-vitamint. Az ásványi anyag tartalma is kiemelkedő. A kálium, kalcium, cink, fluor, jód és szelén együttesen elengedhetetlenek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez.

Ezt a kiemelkedően egészséges gyümölcsöt használjuk most fel a diétás recepthez.

Hozzávalók:


Elkészítés:

A sütemény elkészítése igazán egyszerű. Szerintem az egyik legjobb dolog ebben a receptben az, hogy nem csak egészséges, de gyorsan elkészíthető, és a konyhában kevésbé jártasak is könnyen meg tudják sütni. Első lépésként a lisztet (CH csökkentett lisztkeverék vagy kókuszliszt) összekeverjük a kókuszolajjal, majd lassan adagolva hozzáadjuk a kimért vizet. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg a tészta. Ha jól összekevertük az alapanyagokat, a masszát félretesszük egy kicsit. Míg várjuk, hogy összeálljon a tészta, lereszeljük az almát, majd hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőt. Ha ezzel is megvagyunk, a massza háromnegyedét simítsuk el egy kisebb méretű tepsi aljára, majd kanalazzuk rá a fahéjas reszelt almát. Mivel csak a tészta háromnegyedét használtuk fel a süti aljára, a fennmaradó negyedét rácsipegetjük vagy ráreszeljük a pite tetejére. Végül előmelegített sütőben, 200 fokon, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Fahéjjal és Dia - Wellness porcukor helyettesítővel ízesíthetjük, ízlés szerint. Ezúttal, házi sárgabaracklekvárral (cukormentes) tálaltam.

Fogyasszátok egészséggel!

Kalóriatartalom: kb. 1100 kcal/tepsi (1 nagyobb szelet ~120 kcal)

Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr178121440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása