Elkészítés: 2 db tojást főzzünk meg keményre. Pucoljuk meg, sózzuk, borsozzuk. Majd zöldségekkel, tofuval és mozarella sajttal tálaljuk.
A tofu jó fehérjeforrás, és nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz. Kíváló forrása a vasnak, a kalciumnak, a mangánnak, a szelénnek és a foszfornak. Továbbá jó magnézium-, réz-, cink- és B1-vitamin-forrás. Kitűnő étel a táplálkozás és az egészség szempontjából.
Tízórai: Jegeskávé
Hozzávalók: egy főzött kávé, negyed csésze mandulatej/kókusztej, 20 gr fehérje, fahéj, ízlés szerint édesítő, jégkocka
Elkészítés: Főzzünk egy kávét, várjuk meg amíg kihűlt, majd tegyük be a hűtőbe.. Miután lehűlt öntsük bele egy turmixgépbe a többi összetevővel, a jégkockákkal és turmixoljuk össze. Ízlés szerint lehet mandulatejjel, kókusztejjel vagy rizstejjel készíteni.
Ebéd: Grillcsirke, zabpelyhes, túrós puffanccsal (Szafi receptje alapján)
Hozzávalók: 1 egész csirke, fűszerek, vaj, 250 g túró, 3 ek. zabpehelyliszt vagy zabpehely ledarálva, 2 tojás, só, bors, 3 ek. kókuszolaj
Puffancs elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldalukat megsütjük.
Grillcsirke elkészítése: A csirkét alaposan megmossuk, megtöröljük, kívül belül megszórjuk sóval, borssal, chilivel, rozmaringgal, fokhagymával átdörzsöljük.
Kiterítünk egy akkora fóliát, ami befedi a csirkét, és a közepére 2 vékony szelet vajat teszünk. Ráfektetjük a csirkét, a mellére, a szárnya alá, a combjai közé is teszünk vaj darabokat. Szorosan becsomagoljuk. Majd ráfektetjük a tepsinkre és kb. 2 órát sütjük közepes hőfokon. Leellenőrizzük, hogy átsült-e, mégpedig úgy, hogy megnyomjuk a combját, és ha benyomódik, akkor levesszük a fóliát és visszatesszük pirulni. Ha szép szint kap, vegyük ki és tálaljuk a puffancsokkal
Uzsonna: Brownie, cocomas tejszínhabbal, málnával

Hozzávalók: 100g kókuszzsír, édesítőt ízlés szerint, 70 g kakaópor, 1 rúd vanília belseje, 3 db tojás, 50 g zabliszt, 50 g kókuszliszt, 80g dió/ mandula, cocomas kókuszkrém, málna
Elkészítés: Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy mély tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A dió vagy mandula kivételével az összes összetevőt tegyük egy nagy mély tálba és alaposan keverjük össze, amíg egynemű ragacsos tésztát kapunk. Ha ez megvan, akkor jöhet a dió vagy mandula. Törjük kisebb darabokra és keverjük el a tésztával. A kibélelt tepsibe oszlassuk el a brownie tésztáját, majd 20 percig süssük. Ha látjuk,hogy kezd pirulni, akkor kapcsoljuk le a sütőt, vegyük ki a sütinket és hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt a behűtött cocomas kókuszkrémet egy tálba verjük fel habbá. Nem lesz olyan kemény, mint a rendes tejszínhab, de nagyon finom és tökéletesen helyettesíti a tejszínhabot. Málnával tálaljuk.
Vacsora: 1 szelet CH csökkentett kenyér, rukkolával és főtt tojással
Kövessétek nyomon ezt a 40 napot, és Ti is kapcsolódjatok be!