Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Csodaszer vagy nem?!

Az egyszer biztos, hogy a búzafű zseniális hatással van a szervezetre. Valójában nem új keletű a friss búzafűből préselt édeskés zöld ital, már a régi időktől fogva nagy népszerűségnek örvend és napjainkban is az egyik legközkedveltebb táplálék-kiegészítőként tartják számon.

“Isteni Mannának” nevezik ezt a csodálatos zöld levet, amely a legfontosabb alapköve ennek az egészséges életformának. Több, mint ötven-millió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot, ezzel is láthatjuk, hogy a fűféléknek milyen nagy jelentőségük van.

Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele az európai hadikórházakban

Mire is jó? Mit tartalmaz?



A búzafű leve a természetben páratlan módon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és enzimekben – ez képezi alapján a csodálatos gyógyító hatásnak. A természetes klorofill legjobb forrása. Tökéletes fehérjeforrás, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A-és C-vitamin forrás. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben

Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a pusztító sejteket.

„Egy adag búzafűlé vitamin- és ásványianyag-tartalma akár 2,5 kg elfogyasztott zöldségével egyenértékű…”


Forrás: Wikipédia - Wheatgrass szócikk alapján

Miből állítják elő?

Búzafűlé kizárólag tönkölybúzából van. Olyan talajban, amelyben soha nem volt mesterséges tápanyag, vagy bármiféle szer bevitel, amelyen soha nem folyt üzemszerű növénytermesztés, s a búzafű nevelése természetes körülmények között, tehát szabadban, napfény és esővíz használatával történik. A nevelt fűhöz nem férhet hozzá állat, sem nagy, sem kicsi, feldolgozása szigorúan csak ellenőrzött és jóváhagyott helyen, technológiával és eszközökkel történik

A Dr. Steinberger Bio Zöldbúzafű koktél zöldbúzafű levéből (45%), zöldteából, almaléből, agavesűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával. A búzafű friss levében vitaminok, enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több, mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található. Vasból a parajban lévő mennyiség tízszeresét tartalmazza.

Napi elosztás:
  • Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
  • Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
  • Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr948698008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.