A fiatalkori helytelen táplálkozás eredménye lehet a későbbiekben a felnőttkori elhízás, cukorbetegség, magas koleszterinszint és a magas vérnyomás is.
Persze nem arról van szó, hogy a gyerekeknek le kellene mondaniuk a finom ételekről, csak figyeljünk oda az egyensúlyra és az ételek változatosságára.
Ami nagyon fontos, hogy sose szabad kényszeríteni valakit, hogy megegye az egészséges ételeket.
Ami segíthet, ha igyekszünk az ételeket minden érzékszerv számára vonzóvá tenni, gyermekek esetében például különösen fontos a látvány. Próbáljunk meg változatos színű gyümölcsöket és zöldségeket kínálni nekik, és tálalásnál ügyeljünk, hogy különböző formákra vágjuk fel azokat.
A gyerekek nagyon értékelik, ha a kedvenc meséik hősei elevenednek meg a tányéron. Ha alap esetben nehezen vesszük rá őket a zöldségevésre, akkor itt a remek alkalom, hogy mindenféle mosolygó arcokat, figurákat alkossunk nekik az egészséges alapanyagokból.
Én most egy cukor-,és gluténmentes kakaós csigát készítettem el, csiga formában tálalva. Nagyon egyszerűen, gyorsan megvan és garantált a siker. Nem csak a gyerekeknek szerezhetünk vele boldog pillanatokat, de a baráti társaságunkban vagy családon belül is mosolyt csalhatunk az arcokra ezzel a kedves figurával.
Ez a sütemény nem csak mutatós, de cukorbetegek, gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ráadásul nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g kókuszliszt/ CH csökkentett lisztkeverék
- 1 db tojás
- édesítő
- 80 g víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 evőkanál kókuszkrém (elhagyható) helyette 4 evőkanál natúr joghurt
- édesítő
- fahéj és kakaópor ízlés szerint
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat öntsük egy tálba, majd adagoljuk hozzá a vizet és a tojást, végül gyúrjuk gömb formájúvá, majd tegyük félre pihentetni, míg a tölteléket elkészítjük. Vegyünk elő egy másik tálat a tölteléknek. Kezdjük a kimért a kókuszkrémmel/ natúr joghurttal, majd ízesítsük édesítővel, fahéjjal és kakaóporral, végül nagy mozdulatokkal dolgozzuk össze. Térjünk vissza a tésztánkhoz. Nyújtsuk ki téglalap formára és kenjük el rajta a kakaós krémet, majd tekerjük fel henger alakúra. Vágjuk kis szeletekre, mintha egy rúd szalámit szeletelnénk fel és már be is tehetjük az előmelegített sütőbe. 180 fokon 40 percig süssük.
Jó étvágyat!
Kalóriatartalom: kb. 70kcal/csiga
Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!
#Egészségesen finomat #Miri