Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)



A karácsonyi bejgli evés után az emberek nagy része fogadalmat tesz, hogy január elsejétől nem eszik édességet, lejár minimum heti háromszor edzeni és óriási diétába kezd. Január elején még ráfogjuk lustaságunkat a szilveszteri bulira, illetve a karácsonyi finomságok maradékát is el kell fogyasztani, hiszen „ételt nem dobunk ki”. De miért ne ehetnénk süteményt diéta alatt?

Ezt a cukormentes, szénhidrátszegény,csokoládés hatlapost fogyókúrázók, illetve cukorbetegek és glutén-, tejérzékenyek is fogyaszthatják. A desszert másik előnye, hogy elkészítése nagyon egyszerű, gyorsan megsüthető, sokáig tárolható, sőt napok elteltével még puhább is lesz.

Nézzük a hozzávalókat, melyeket a Diétás Termékek Webshopjából bármikor könnyedén megrendelhetitek.

Hozzávalók a tésztához:
  • 100 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (alapanyag: ITT)
  • 100 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék (alapanyag: ITT)
  • egy csipet só
  • 30 g eritrit vagy bármilyen cukrot helyettesítő édesítő
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 80 g kókuszkrém
  • 250 g langyos víz
  • 2 db tojásfehérje
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor elkészítve, édesítővel
  • opcionálisan 100 g kókuszkrém
Hozzávalók a tetejéhez:
  • 5 dkg cukormentes csoki
  • 1 ek. kókuszolaj





A tészta elkészítése:

A szénhidrátcsökkentett lisztet és a nyújtható lisztkeveréket kimérjük egy tálba. Természetesen a recept más szénhidrátcsökkentett liszttel,vagy sima liszt felhasználásával is elkészíthető, ez esetben azonban nem gluténmentes desszertet készítünk. Tehát a lisztkeverékekhez hozzáadagoljuk a cukorhelyettesítőt, egy csipet sót, a szódabikarbónát és a fél citrom reszelt héját. Miután összeöntöttük a száraz hozzávalókat, jöhet a kókuszkrém ( elhagyható), a 250 gramm langyos víz, egy egész tojás, végül pedig kettő darab tojás fehérje. A folyékony alapanyagokat összegyúrjuk a tésztánkkal, majd 2 részre osztjuk (kb. 320 g/db).
Egyenként 40*26 cm-es lappá nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Külön-külön előmelegített, 180 fokos sütőben 18 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, ezért ha barnulni kezd a teteje, azonnal vegyük ki.

Krém elkészítése:

A pudingporon leírtak alapján, tej hozzáadásával elkészítjük a csokoládépudingunkat, természetesen édesítővel. Ha kihűlt, opcionálisan habbá felvert kókuszkrémet keverhetünk hozzá. Annyi a titka, hogy a kókuszkrémnek hidegnek kell lennie, mielőtt elkezdenénk vele dolgozni. Ha elkészült, óvatosan a pudingos krémhez forgatjuk.

Összeállítás:

Mikor a lapok kihűltek, 3-3 részre vágjuk őket, és a felső lap kivételével,mindet megkenjük csokikrémmel.
A tetejét bevonjuk az olvasztott csokival, melyet vízgőz fölött kókuszzsírral olvasztunk fel.
Ha van rá lehetőségünk, hagyjuk állni egy éjszakát, ugyanis minél többet áll, annál puhább lesz. Fogyasztás előtt 15 szeletre vágjuk.


Kalóriatartalom: 60 kcal/közepes szelet


A recept eredeti szerzője: Szafi Fitt oldal

Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr818231872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.