Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)


Azon gondolkodtam, melyik lenne az a sütemény, amit szívesen megennék, ha fogyaszthatnék cukros ételeket is. Ezen kívül gyorsan elkészül, mert a héten nem nagyon volt időm „pepecselni” a konyhában. Sőt kevés alapanyagból is el tudjam készíteni, hiszen a hónap végén járunk és -az amúgy se olcsó egészséges alapanyagokkal- pénztárcabarát megoldást szerettem volna választani. Így született meg az újragondolt zabkeksz. Mely cukrot, glutént, nem tartalmaz, viszont diót, cukormentes csokit és málnát igen.


„Szeretnék valami nagyon csokisat enni, egy kis csokival és még egy kis csokival”. Ha már ti is éreztétek ezt, akkor ajánlom nektek az alábbi receptet. Ez egy amolyan vigasztaló, kényeztető süti, ami biztos vagyok benne, hogy bárkit csodás hangulatba röpít az első falattól kezdve. Természetesen cukrot, lisztet, glutént nem tartalmaz, így ételallergiások, inzulinrezisztenciában szenvedők, diétázók is fogyaszthatják. Egy nagy kocka csak 95 kcal. És hihetetlen, de bátran állíthatom, hogy ez a legjobb brownie, amit valaha ettem! Dióval és meggyel turbóztam fel, nyáron hidegen ajánlom fogyasztani, így igazi hűsítő édesség. Ha vendégségbe mentek, akkor is szuper desszertötlet, gyorsan elkészül, nem krémes, így könnyű szállítani, szerintem próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.

Egy nagyobb társaság részére manapság elég nehéz olyan főételt vagy desszertet készíteni, melyet mindenki ehet. Sajnos egyre többen szenvedünk ételallergiában, cukorbetegségben, glutén-, laktózérzékenységben vagy sokan húst, állati eredetű terméket nem esznek.

A lánybúcsúmra egy 10 fős társaságnak kellett süteményt készítenem, mely nem volt egyszerű feladat, mert sajnos az előbb felsoroltak közül több szempontot is figyelembe kellett vennem. De végül is megszülettek ezek a mennyei cukormentes, vegán, gluténmentes brownie kockák.

Nézzük a receptet.

Hozzávalók:
  • 1 db alma
  • 1 db répa
  • 2 db banán
  • 4 evőkanál zsírszegény kakaópor
  • 40 g kókuszliszt
  • 60 g CH csökkentett, gluténmentes lisztkeverék (lehet csak kókuszlisztból is,csak akkor a CH tartalma lesz magasabb)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • Kevés édesítő (alma,banán,répa már elég édes)
  • 0,5 dl kókuszolaj
  • 1,5 dl víz
  • Dió/eper ízlés szerint a díszítéshez





Elkészítés:

Az almát,répát, banánt pucoljuk, helyezzük az aprítógépbe és vágjuk annyira apróra, amennyire csak tudjuk. Adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat és aprítsuk tovább. Majd jöhet a kakaópor, liszt, szódabikarbóna. Ha jól elkevertük, akkor öntsük bele egy közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a tetejét durvára tort dióval vagy eper szeletekkel.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig süssük. Ha elkészült, várjuk meg míg kihűl, majd kis kockákra vágjuk. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára. Becsapós desszert,mert kis kockákat vágunk, mégis elég tömény édesség. Az biztos, hogy garantált a siker. Nálam 10 perc alatt elfogyott az egész tepsi sütemény.

Egészségetekre!


Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

Csodaszer vagy nem?!

A sárgarépa az egyik legközkedveltebb zöldségfélénk.

A bétakarotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből. Már 100 ml fedezi a napi bétakarotin-szükséglet egészét, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. A sárgarépában található még számos ásványi anyag, B-komplex, C-, E- és K-vitamin.

Az édeskés, rostban rendkívül gazdag sárgarépa tisztítja a bélrendszert, erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet, javítja a máj működését, serkenti a hulladékanyagok kiürülését, vízhajtó hatással rendelkezik, továbbá oldja a lerakódásokat a szervezetben, például a különféle köveket.

Gazdag szilíciumtartalma következtében erősíti a kötőszöveteket, és fokozza a kalcium-anyagcserét, ezáltal a zsírégetés hatékonyságát is növeli.

Mire is jó? Mit tartalmaz?



A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A, B komplex, C, E, G és K vitaminokat.

Hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. Általános gyógyhatását a nagymennyiségű kálium s egyéb tartalma teszi lehetõvé, a vér savtalanítását segíti elő. A vér savtalanítása elsősorban a máj működését segíti elő. Ha a máj tisztulása megindult, a gyógyulás egész láncolatát vonja maga után. A máj leterhelése láthatóan a bőr állapotán nyilvánul meg.

Általánosságban a gyulladás az, amelyre gyógyítólag hat a sárgarépa-lé, s ide tartozik a fertőzés is. A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra.

Az emésztésben a sárgarépa-lé hatékonyan vesz részt, tisztítja a beleket, és serkenti a mellékvesék munkáját, ezáltal a hasnyálmirigy működését is.


Napi elosztás:
  • Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
  • Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
  • Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér

Csodaszer vagy nem?!

Csodaszer vagy nem?! Az öt lé közül talán ez az egyik leggazdagabb vitaminokban, egy igazi csodaszer. A cékla kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, ként, magnéziumot, A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Régóta ismert a céklában található vörös festékanyag, a betanin.

A zöldségek közül talán a cékla a legismertebb, hiszen a hagyományos táplálkozásban fontos szerepet kapott. A biológiai termesztés biztosítja, hogy a Dr.Steinberger Céklalé a növény valamennyi hasznos alkotóelemét hiánytalanul tartalmazza.

Mire is jó? Mit tartalmaz?



A cékla nemcsak a jó állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában játszik fontos szerepet, hiszen magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalma (B6 és C) ennél is több egészségügyi előnyt jelent a céklafogyasztók számára. A cékla hasznos szénhidrátokat, fehérjéket és jótékony rostokat tartalmaz. Ezen felül pedig erős antioxidánsként is működik.

Kutatások kimutatták, hogy a cékla magas nitrát tartalma segíthet csökkenteni a vérnyomást és annak kockázatát, hogy stroke vagy szívroham alakuljon ki.

A betacianin pigment adja a cékla erőteljes színét, ez az anyag azonban antioxidánsként is működik. Ezek az antioxidánsok segítenek csökkenteni a koleszterin szintet.

A cékla folsav tartalma nagyban hozzájárul a szövetek egészséges növekedéséhez. Csökkenti a csontritkulás kockázatát, alacsony glikémiás indexének köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet, vastartalma segítségével kezelhető vele a vérszegénység és elűzi a fáradtságot és mivel javítja a véráramlást az agyban, ezért fokozza a szellemi képességeket is.


Napi elosztás:
  • Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
  • Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
  • Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér

Csodaszer vagy nem?!

A Fitness lékúra harmadik napján az ananászlé következik. A 3. napon ezt kell elfogyasztanunk a 7 szelet rozskenyérrel és a 3 liter tiszta, szénsavmentes vízzel.

Tisztító, zsírégető hatásáról ismert ez a trópusi gyümölcs. Legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt hathatós segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Emésztést gyorsító hatása révén gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését.

Leginkább a hasnyálmirigy-eredetű emésztési panaszokra jó gyógyír az ananászkúra. Ebben az ötnapos lékúrában kicsit tehermentesíti a hasnyálmirigyet, tisztít és feltölt C-vitaminnal. Frissítő hatása van.

Mire is jó? Mit tartalmaz?



A hámozott gyümölcsöt teljes egészében kíméletesen feldolgozzák, hogy megőrizze értékes alkotóelemeit és rostjait is.

Az ananász A, B és C-vitamint, folsavat (vörös-és fehérvérsejtek képződéséért) , káliumot, cukrot, gyümölcssavat és rostanyagot tartalmaz. Az ananászban található bromélia enzim segíti a zsírbontást.

Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.

Kevesen tudjuk, de az ananász levelének gyulladáscsökkentő hatása is van. Bár mi itthon levágjuk és eldobjuk, de Dél-Amerikában és a Fülöp szigeteken is használják sebgyógyításhoz, gyulladások és ödémák kezeléséhez.

Napi elosztás:
  • Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
  • Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
  • Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér

Csodaszer vagy nem?!

Az emberek többsége iszik vizet, gyümölcslevet, cukrozott szörpöt, üdítőitalokat, tejet, teát, de eszükbe sem jut, hogy a zöldségek levét is fogyasszák. Pedig megszívlelésre érdemes ahhoz, ha hosszú, egészséges életet kívánunk magunknak és kicsattanó egészséget, életenergiát.

Rudolf Breuss híres osztrák természetgyógyász receptje szerint készült tejsavas erjesztésű 100 %-os zöldséglevet kell fogyasztanunk második napon.

Nem tudunk annyi növényt megenni, amennyi ellátna bennünket a megfelelő mennyiségű enzimmel, ásványi anyaggal, stb. (ez kb. 1-2 kg zöldség vagy 4-6 kg gyümölcs lenne).

A zöldségek leve 10-15 perc alatt felszívódnak, nem jelentenek megterhelést az emésztőrendszernek, ezáltal is segítve az újjáépülést.

Mire is jó? Mit tartalmaz?



Biológiailag termesztett zöldségek ízletes leve. A kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. A paradicsom íze mellett jól kivehető a zeller, a lestyán és a cékla zamata is. Tartalmaz még sárgarépát, uborkát, savanyú káposztát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet.

A-vitamin provitaminjában, B1- és C-vitaminban igen gazdag. Intenzíven méregtelenítenek, aktiválják a szervezet öngyógyító folyamatait Melegítve – de nem forralva – ízletes levesként is fogyasztható.

Ideális az egészséges táplálkozás kiegészítésére. Alacsony kalóriaértékű, ezért cukorbetegek étrendjébe is jól beilleszthető.

Javítja a sejtek vérellátását a szervezet minden területén, úgy az agyban is. Egyik természetes módja tehát ez az “agypörgetésnek”. Igazi fiatalító energiabomba. Aki szereti a paradicsom levet, az előnyt élvez, mivel nagyon hasonlít rá az íze.

Napi elosztás:
  • Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
  • Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
  • Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér

Szafi receptje alapján

    • Zsírszegény
    • 100 g kenyér 1,5 g szénhidrátot tartalmaz
    • 100 g kenyér 94 kalóriát tartalmaz
    • Gluténmentes, tejmentes, szójamentes
    • Paleo diétázók is fogyaszthatják



Hozzávalók (350 grammos kenyérhez, vagy 4 zsemléhez):

  • 75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék/ vagy sima szénhidrát csökkentett liszt
  • 12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor
  • 3 g Himalája só
  • 2-4 fokhagymapor
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz

Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze.
5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.

Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 percig sütjük.

Csodaszer vagy nem?!

Az egyszer biztos, hogy a búzafű zseniális hatással van a szervezetre. Valójában nem új keletű a friss búzafűből préselt édeskés zöld ital, már a régi időktől fogva nagy népszerűségnek örvend és napjainkban is az egyik legközkedveltebb táplálék-kiegészítőként tartják számon.

“Isteni Mannának” nevezik ezt a csodálatos zöld levet, amely a legfontosabb alapköve ennek az egészséges életformának. Több, mint ötven-millió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot, ezzel is láthatjuk, hogy a fűféléknek milyen nagy jelentőségük van.

Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele az európai hadikórházakban

Mire is jó? Mit tartalmaz?



A búzafű leve a természetben páratlan módon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és enzimekben – ez képezi alapján a csodálatos gyógyító hatásnak. A természetes klorofill legjobb forrása. Tökéletes fehérjeforrás, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A-és C-vitamin forrás. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben

Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a pusztító sejteket.

„Egy adag búzafűlé vitamin- és ásványianyag-tartalma akár 2,5 kg elfogyasztott zöldségével egyenértékű…”


Forrás: Wikipédia - Wheatgrass szócikk alapján

Miből állítják elő?

Búzafűlé kizárólag tönkölybúzából van. Olyan talajban, amelyben soha nem volt mesterséges tápanyag, vagy bármiféle szer bevitel, amelyen soha nem folyt üzemszerű növénytermesztés, s a búzafű nevelése természetes körülmények között, tehát szabadban, napfény és esővíz használatával történik. A nevelt fűhöz nem férhet hozzá állat, sem nagy, sem kicsi, feldolgozása szigorúan csak ellenőrzött és jóváhagyott helyen, technológiával és eszközökkel történik

A Dr. Steinberger Bio Zöldbúzafű koktél zöldbúzafű levéből (45%), zöldteából, almaléből, agavesűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával. A búzafű friss levében vitaminok, enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több, mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található. Vasból a parajban lévő mennyiség tízszeresét tartalmazza.

Napi elosztás:
  • Reggeli: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Tízórai: 1.5 d lé + 1 szelet kenyér
  • Ebéd: 1.5 dl lé + 2 szelet kenyér
  • Uzsonna: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér
  • Vacsora: 1.5 dl lé + 1 szelet kenyér

Végig csináljuk. Kibírjuk. Jól érezzük magunkat.

A tavasz nemcsak a természetben jelenti a megújulást, hanem szervezetünk számára is eljött az idő, hogy felébredjen téli álmából. Az ébredést könnyű, friss ételekkel, zöldekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal segíthetjük és egy tavaszi méregtelenítéssel (tisztítókúrával, salaktalanítással).

Reggeli: Sonkás melegszendvics



Hozzávalók: 50 g Ch csökkentő lisztkeverék , 2 g só, 2 tojás, 100 g víz, 10 g kókuszolaj

Töltelék: ízlés és diéta szerint bármi lehet (én sonkát, sajtot használtam)

Elkészítés: Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pár perc pihentetés után nyújtsuk ki és vágjunk belőle négy tészta lapot. 2-2 tésztalapot helyezzünk rá a kókuszolajjal megkent forró szendvicssütőre, ezután tegyünk a tésztára ízlés szerint tölteléket . Ezután tegyük rá a másik 2 tészta lapot, nyomkodjuk össze a széleit, majd óvatosan hajtsuk rá a szendvicssütő tetejét, 3 perc elteltével pedig szorosan nyomjuk össze és 10-12 perc alatt süssük készre.

Reggeli: Natúr joghurt, csokis kiflivel (Szafi receptje alapján)



Hozzávalók 10 darabhoz: 70 g CH csökkentett lisztkeverék, 70 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék, 20 g eritrit, csipet só, 5 g foszfátmentes sütőpor, 30 g Cocomas kókuszkrém, 2 db tojás, 3 db tojásfehérje, 90 g tej, 10 g zsírszegény kakaópor, 2 ek. víz

Elkészítés: Az alapanyagokból a kakaópor és a 2 evőkanál víz kivételével rugalmas masszát gyúrunk, majd 10 percig pihentetjük. Ezután 2 részre osztjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport, illetve a 2 ek. vizet.Mindkét tésztából 32 cm átmérőjű kört nyújtunk. A világos színűt megkenjük a maradék tojássárgával és ráhelyezzük a kakaós részt.
10 egyforma cikkre vágjuk és egyenként feltekerjük, majd kifli formára igazítjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket tojássárgával lekenjük.

Sütés: Előmelegített 175 fokos (alsó-felső) sütőben 45 perc.

1 kispohár natúr joghurttal fogyasszuk.

Tízórai: Epres, zabpelyhes smoothie

Hozzávalók: 100 g eper, 2 evőkanál zabpehely, 2 dl tej, 1 ek. eritrit

Elkészítés: Turmixoljuk össze a hozzávalókat és hidegen fogyasszuk egészséggel.

Ebéd: Lazaccal töltött spenótos palacsinta

Reggeli: Túróval, málnával töltött batyu (Szafi receptje alapján)



Hozzávalók: 125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható édes liszt, vagy ha nincs otthon ilyen lisztünk, akkor 60 g kókuszliszt és 60 g zabpehelyliszt, 40 g kókuszolaj, 2 tojásfehérje/ ha nincs nyújtható lisztkeverékünk, akkor 2 db egész tojás, 75 g forró víz

Hozzávalók a túrókrémhez: 125 g túró, természetes édesítő, reszelt citromhéj, 1 marék málna

Elkészítés:A tészta összetevőit csomómentesre keverjük, majd gyúrjuk át, körülbelül 5-6 percig. Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két zsírpapír között, vagy nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a túrós krémmel. Tegyük bele a málnaszemeket is. A sima sütőpapírt kenjük le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább!

Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 20 percig süssük.

Tízórai: Erdei gyümölcsös smoothie

Hozzávalók: Málna, áfonya, meggy, szeder, 1 kispohár natúr joghurt, 1 ek. méz, 1 ek. zabpehely

Elkészítés: Az alapanyagokat tegyük egy turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg nem kapunk egy finom állagú, krémes folyadékot.

Ebéd: Pizza
május 2

Reggeli: Áfonyás banánpalacsinta



Hozzávalók: 2 db banán, 2 db tojás, pár szem áfonya, 1 ek. kókuszolaj, 2-3 szem eper

Elkészítés: A banánt hámozzuk meg és villa segítségével törjük össze pépesre. Adjuk hozzá a felvert tojásokat.Forró kókuszolajos tepsibe helyezzünk egy nagyobb kanál banános “tésztát”, helyezzünk bele áfonyaszemeket és úgy süssük meg mindkét oldalát. Ebből a mennyiségből kb. 5-6 kisebb palacsinta készül. Eperrel díszítsuk és fogyasszuk.

Tízórai: Natúr joghurt eperöntettel

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, természetes édesítő, 4- 5 szem eper

Elkészítés: Mossuk meg az epreket és édesítővel turmixoljuk pépesre. Öntsük a natúr joghurtra és fogyasszuk egészséggel.

Ebéd: Lecsó clean módra
május 2

Reggeli: Rántotta, CH csökkentett kenyérrel

Hozzávalók: 2 db tojás, 1 db hagyma, só, bors, szénhidrátcsökkentett kenyér, paradicsom

Elkészítés:Mossuk meg a tojásokat, üssük fel egy tálba és villával keverjük alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk fel apróra. Majd mehet is a hagyma egy kókuszolajjal megkent edénybe, pirítsuk meg és jöhet rá a tojásos keverék. Pár percig fedő alatt süssük. Majd szénhidrátcsökkentett kenyérrel, paradicsommal tálaljuk.

Tízórai: Zabkeksz, egy csésze kávéval

Ebéd: Epres rukkola saláta, gorgonzolával,dióval és balzsamecettel
április 24

Reggeli: Zabkása, csokiba mártott eperrel, áfonyával



Hozzávalók: 40 g apró szemű zabkása, 2 dl tej/víz, természetes édesítő, pár szem eper, pár szem áfonya, 2 ek. kakaópor és 1 ek. kókuszolaj

Elkészítés: A zabkását vízben vagy tejben puhára főzzük édesítővel. Körülbelül 3-4 perc alatt meg is fő. Kicsit megvárjuk,hogy kihűljön. Ez idő alatt a kakaóport elkeverjük a kókuszolajjal. A megmosott eperszemeket belemártjuk a csokiba és betesszük 5-10 percre a hűtőbe. Ez idő alatt a zabkásánk is kihűl és a csokiréteg is megszilárdul az epren. Majd díszítjük a kásánkat áfonyával, a csokis eperrel és egészséggel fogyaszthatjuk.

Tízórai: Jegeskávé

Ebéd: Grill lazac, grillezett almával és párolt bébirépával