Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)


Itt a szilvaszezon, amit érdemes kihasználni. Bár talán nem a legértékesebb gyümölcsünk, de magas rosttartalommal rendelkezik, így kiváló anyagcsere gyorsító. Javítja az immunrendszeri ellenálló-képességet, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

Ebből a finom gyümölcsünkből készítettem egy alakbarát és pénztárcabarát cukormentes, gluténmentes, paleo tortát. Könnyed édesség, mégis mutatós, akár születésnapra is bátran ajánlom.

Ezt a tortát feltétlen ajánlom kipróbálásra, akár szilvával, akár más gyümölccsel vagy gyümölcs nélkül is.


Hozzávalók a tésztához:
  • 4 tojás
  • 150 g kókuszliszt
  • Fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál xilit
  • 6 evőkanál víz


Hozzávalók a szilvás túrókrémhez:
  • 250 g zsírszegény túró
  • 100 g natúr görögjoghurt
  • 4 g konyak liszt/ zselatin fix
  • Természetes édesítő ízlés szerint
  • 100 g szilva
  • 50 g víz



Elkészítés:

Először mossuk meg a tojásokat, válasszuk ketté a fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját az édesítővel keverjük habosra, majd a kettőt óvatosan forgassuk össze. Adjuk hozzá a kókuszlisztet, a sütőport és a vizet, újból keverjük össze, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. Óvatosan kanalazzuk a tésztát egy közepes tepsibe, melyet sütőpapírral kibéleltük. Majd mehet a 180 fokra állított sütőbe. Ha megsült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Addig készítsük el a szilvás túrókrémet. A szilvát mossuk meg, majd egy edénybe kevés édesítővel és vízzel kezdjük el összeforralni, addig, amíg nem kezd el karamellizálódni. Ez pár perces gyakorlat, utána turmixoljuk le a karamellizált szilvát és tegyük félre hűlni. Addig a túrót keverjük el a natúr joghurttal, édesítővel és konyakliszttel vagy zselatin porral. Majd adagoljuk a túrós krémhez a szilvás öntetünket. A kihűlt piskótánkra kanalazzuk a krémet, szórjuk meg kakaóporral a tetejét és tegyük pár órára hűtőbe, hogy összeálljon a tortánk és összeérjenek az ízek. Majd szeleteljük és fogyasszuk egészséggel.

Kalóriatartalom: 1 nagyobb szelet kb. 110 kcal

Jó étvágyat!


Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr9510427128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása