Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Neked sem tudja elvenni egy kis hideg a szabadban való futástól a kedved? Ezzel így vagyok én is. Ősszel ezért is ruháztam be egy futókesztyűbe a hideg ellen. Napokig tartó válogatás és tucatnyi értékelés elolvasása után döntöttem az Asics téli hidegre tervezett futókesztyűje mellett, pontos nevén Asics Winter Glove.

A kesztyű kívülről erősebb szélálló anyagból van, emiatt nem tud átfújni rajta a szél, a kezünk gyors lehűlését gátolja meg ezzel. Izzadság elvezető anyagot kapott a tenyér felöli része, ami teljesen jól is teljesít. A mutató- és hüvelykujjak végén az érintőképernyős telefonok kezelésére alkalmas anyag található, így nem kell a kesztyűt levenni, a telefon használatához.

Belülre puha textilt varrtak, így nagyon kényelmes a viselete. Kívül fényvisszaverő az Asics logója és az Asics felirat is, növelve futás közben a jó láthatóságot. A mandzsetta része hosszabb, mint általában az ilyen termékeknél az lenni szokott, ezen kívül gumis varrással látták el azt, a hideg levegő beáramlását megakadályozva ezzel. A hüvelykujj külső részét pedig vastagabb puha bolyhos anyagból készítették, ami a homlokunkról való izzadság letörlésére szolgál.

A kép bal oldalán a szélálló textil, jobb oldalán az izzadság elvezető anyag látható

Eredetileg volt rávarrva egy kis műanyag kapocs, amivel a két kesztyűt össze lehetett fogni, a tárolás és szállítás megkönnyítésére, számomra fölösleges funkció volt, így azt levágtam, ezért a fotókon nem is látható.

Nagyon jól kézre áll a kesztyű, egyáltalán nem zavaró futás közben, mintha nem is lenne semmi a kezemen, rendkívül könnyű. A tél folyamán úgy tapasztaltam, hogy nagyjából -5 °C-ig melegen tudja tartani a kezem, -10 °C-ban viszont már elkezd fázni. A futókesztyűk alapvetően maximum ugyan úgy -5 °C-ig tartják melegen a kezünket. Ez az ára az előbb felsoroltaknak, hogy cserébe könnyűek, kényelmesek, nem zavaróak futás közben és még így is óriási a különbség, mintha nem is viselnénk őket. Összességében minden szempontból jó választásnak tartom ezt a kesztyűt, nem bántam meg és csak ajánlani tudom.

A képen az izzadság letörlését segítő anyag, a fényvisszaverő feliratok és a telefonok kezelését segítő anyag látható

Végül pedig 7 pont, ami segítséget nyújt a megfelelő futókesztyű kiválasztásához:

1. Megfelelően hőtartó legyen
2. A külső része minél inkább szélálló legyen
3. Lehetőleg legyen rajta fényvisszaverő rész
4. Passzoljon a kezünkre
5. Az anyaga belülről kellemes, puha legyen
6. A tenyér része izzadság elvezetését könnyítő anyagból legyen
7. A mandzsetta része megfelelő hosszúságú legyen

+4 szempont pedig, amire még szükség lehet egy kesztyű alapvető tulajdonságain kívül:

1. Érintőképernyős telefonokat tudjuk-e kezelni vele
2. Van-e rajta a homlokunkról való izzadság letörlésére alkalmas rész
3. Szeretnénk-e összekapcsolni őket a könnyebb tárolás, szállítás miatt
4. Legyen-e rajta zseb

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr888364354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása