Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Kedves Gymer Blog olvasók és Spartan versenyzők!

Miután sikeresen teljesítettem első versenyemet a műfajban - a Spartan Super versenyt, amiről korábban olvashattatok már a blogon -, lelkesedésem idővel sem csillapult, ezért arra jutottam, nincs megállás, és már nevezek is a következő versenyre. Sőt, még a határok sem állítanak meg, ha a versenyről van szó! A fanatikusok már biztosan ki is találták, hogy a Szlovákiában megrendezésre kerülő Svit Winter Spartan Sprint futásra gondoltam!

A cél egyértelmű, a felkészülés menetét megterveztem, már csak a megvalósítás hiányzik. Ez a verseny január 23.-án, közeli szomszédjainknál, Szlovákiában kerül megrendezésre. Bár rövidebb távról van szó, mint a korábbi, Spartan Super versenyen, de a hideg időjárás (körülbelül -5, -10. fok várható a becslések szerint) és a vastag hóréteg borította pálya a futást, kúszást, mászást jóval nehezebbé teszi majd.



Ha emlékeztek még, az első versenyembe is „teljes gőzzel”, mondhatni gondolkodás nélkül beleugrottam. Most sem szeretném meghazudtolni magamat, az eplényi 939. helyezésemmel szemben a cél most az első 100-ba kerülés lesz. A korábbi tapasztalataimra építkezvén, a pontos versenyleírásért, illetve friss hírekért, praktikus tippekért a Spartan Race Hungary Facebook oldalát sűrűn fogom látogatni ()itt megtaláljátok. Videókat, korábbi beszámolókat természetesen ebben az esetben sem kell sokáig keresni, számos blogon, közösségi média csoportban, és a youtube-on is hamar rátalálni. Ezek megtekintését egyébként mindenkinek ajánlom, aki az indulás gondolatával kacérkodik. Ami biztos, hogy a nagy hidegre és a nehezített futási körülményekre való felkészülésnek fókusz pontba kell kerülnie az edzéstervemben. Az eplényi tó legutóbb igencsak kellemetlen kihívás elé állított, sokat kivett az erőmből, ezért most mindenképpen szeretnék ezekre a körülményekre jobban felkészülni.



A felkészülés ennek fejében a következőképpen fog zajlani. A futópadon való futás továbbra is alapelem marad. A korábbi távolságot (15 km) növelnem nem szükséges, mivel a szlovákiai verseny rövidebb, 5-7 kilométeres lesz „csupán”. A hegymenetet viszont az eddigieknél is komolyabban kell vennem a talaj és a természeti körülmények okán. A jól bevált gyakorló terepemen, a Gellért hegyen, a cél most már 2-3 felfutás egymás után, megállás nélkül. Emellett a III. kerület változatos „vidékein” is több alkalommal meg fogok fordulni.

Vallom, hogy ha a felkészülés minősége és nehézsége, túlmutat azon, ami terhelésben a versenyen várható, akkor az eredménye garantált. Ez azért is fontos számomra, mert miközben az ember vért izzad, hogy legyőzze az akadályokat, elveszti a figyelmét a természet szépségeiről. Én pedig nem szeretném.

Aki kedvet kapott a versenyhez, azzal szívesen találkozom, tartsunk össze! Mindig tartsátok szem előtt, hogy a felkészülés legyen kemény, legyen a szenvedés helye, a verseny pedig a jutalom, az élvezet, a dicsőség.!

AROO!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr68090076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása