Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

Édességre vágytam. Valami nagyon kakaós, könnyed finomságra. Biztosan ismeritek az érzést, mikor tömény csokoládé olvad a szántokban. Ezt az élvezetet szerettem volna átélni, persze mindenképpen cukor-, liszt-, tojásmentesen és diétásan. Ilyenkor azért elgondolkodik az ember, hogy egyáltalán lehetséges-e ez?! Szerencsére igen. Ráadásul nem csak mindenmentes finomságról van szó, még vegán is, így tényleg bárki büntetlenül fogyaszthatja. Ha vendégeket vársz, akkor se felejtkezz meg erről a remek receptről, nálam már a kívánságlistán szerepel, hogy „azt a finom brownie-t süssem”.

Elkészítése gyors és egyszerű, még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, úgyhogy tényleg pillanatok alatt kész. Az is mellette szól, hogy egy edény is elegendő hozzá, tehát a fél órás tepsi sikálást is megúszhatjuk vele.

Ugyan ez a legtöbb édesség esetében nem mondható el, de ennek a brownie-nak kifejezetten egészséges összetevői vannak. Fő alapanyaga a datolya, melyet szupergyümölcsként is emlegetnek. Található benne magnézium, kálium, vas, élelmi rost, kalcium, mangán, réz, különféle aminosavak, folsav, valamint foszfor. Emellett tartalmazza az A1-, B1-, B2-, B3-, B5-vitamint is és zsír-, koleszterin- és nátriummentes. Ebben a rohanó világban ezen felül nem elhanyagolható előnye, hogy energiát szolgáltat a szervezet számára.

Hozzávalók:
  • 30 g zabpehely/kókuszliszt (gluténérzékenyeknek)
  • 260 g datolya
  • 1 dl víz
  • 1 db alma
  • 100 g mandula/kesudió
  • 60 g kakaópor


Elkészítés:

Nem csak nagyon finom, egészséges édesség, ráadásul könnyen elkészíthető. Kezdő, kísérletező kedvűek is nyugodtan nekifoghatnak, garantált a siker. Először is vegyük elő az aprító gépet, ez az eszköz elengedhetetlen ehhez a recepthez. Öntsük bele a zabpelyhet (gluténérzékenyek kókuszlisztet használhatnak), ehhez adjuk hozzá a kimagozott datolyát. Ha ez meg van, akkor jöhet az aprítás. Körülbelül 5-6 percig aprítsuk, míg a datolya nem kezd összeállni. Ezután öntsük hozzá a kimért vizet, majd kapcsoljuk be az aprítót újra, ez alkalommal már sokkal ragacsosabb állagot fogunk elérni. Öntsük a masszához a kakaóport, valamint egy meghámozott almát. Aprítsuk tovább addig, amíg nem kapunk egy nagyjából egységes állagot. Végül mehet bele a kesudió vagy mandula, esetleg dió. Ez már csak a sütemény pikantériáját adja meg. Akár külön is összetörhetjük és beleönthetjük utólag. Ezzel összeállt a „tészta”, simítsuk el egy kisebb átmérőjű négyzet alakú edénybe, majd tegyük be a mélyhűtőbe 1 órára. Miután kivettük a hűtőből díszíthetjük goji bogyóval vagy dió, esetleg mandula darabokkal.

Fogyasszátok egészséggel!

Kalóriatartalom: 900 kcal (~90kcal/szelet)

Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr18108334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása