Kövess minket!
Keresés
Szerzők
Kategóriák

Címkék

afonya (1) ananaszle (1) Ankle (1) Asics (1) bio (1) Boka (1) Bokaszorító (1) brownie (3) búzafűlé (1) céklalé (1) cleaneating (48) Combat (1) Compression (1) csiga (1) cukormentes (5) dieta (62) edzes (1) egeszseg (40) elsohet (1) elsonap (2) etteremteszt (1) fagyi (1) fánk (1) felkeszules (1) Fiametta (1) Fit-Active (1) Futás (3) gastro (66) gasztro (62) Gloves (1) glutenmentes (4) harmadikhet (7) harmadiknap (2) harmincadiknap (1) harmincegyediknap (1) harmincharmadiknap (1) harminchatodiknap (1) harminckettediknap (1) harminckilencediknap (1) harmincnegyediknap (1) harmincnyolcadiknap (1) harmincotodiknap (1) hatlapos (1) hatodikhet (6) hatodiknap (1) hetediknap (1) Hideg (2) huszadiknap (1) huszonegyediknap (1) huszonharmadiknap (1) huszonhatodiknap (1) huszonhetediknap (1) huszonkettediknap (1) huszonkilencediknap (1) huszonnegyediknap (1) huszonnyolcadiknap (1) huszonotodiknap (1) Hyperwarm (1) Ízületvédelem (1) kakaos (1) Kesztyű (1) kilencediknap (1) Knee (1) kocka (1) Kompressziós (1) light (60) masodikhet (7) masodiknap (1) Megelőzés (1) miri (69) muffin (1) My protein (2) Nadrág (1) negyedikhet (8) negyediknap (2) negyvenediknap (1) Nike (2) nyolcadiknap (1) otodikhet (8) otodiknap (1) paleo (3) PinkCadillac (1) pite (1) Pro (2) recept (65) répalé (1) review (7) rudi (1) sajttorta (2) Sleeve (1) SpartanRace (2) Sportsérülés (1) Steinberger (5) stories (2) szilvas (1) tábor (1) Tél (2) Térd (1) Térdszorító (1) Tights (1) tisztitókúra (5) tizediknap (1) tizenegyediknap (1) tizenharmadiknap (1) tizenhatodiknap (1) tizenhetediknap (1) tizenkettediknap (1) tizenkilencediknap (1) tizennegyediknap (1) tizennyolcadiknap (1) tizenotodiknap (1) torta (1) trend (47) Tréning (2) turo (1) turorudi (1) turotorta (1) Védelem (1) vega (3) vegan (1) vendegblogger (3) Winter (1) zab (1) zabkeksz (1) zoldsegle (1)

A téli hideg időjárás pozitívumai, amik egy kis fénysugarat hoznak a borongós időjárásba, többek közt a fűszeres forralt bor, a szegfűszeg és fahéj melengető illata, illetve a finomabbnál finomabb sütemények.

A megszokottnál hamarabb, november 13.-án megnyitotta kapuit Budapesten a karácsonyi vásár, ami azt jelzi, hogy közelegnek az ünnepek. Ilyenkor csábítanak minket a standokon kiállított cukros édességek, aminek valljuk be elég nehéz ellenállni. Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk túlzásba vinni az egészségtelen, lisztes sütemények fogyasztását. De ezeket a finomságokat is el lehet készíteni diétás változatban.

Én most egy fahéjas puszedlit sütöttem egészséges, paleo változatban.

Ezt az édességet ünneptől, évszaktól függetlenül bármikor szívesen eszem. Nem csak, hogy nagyon ízletes, de büntetlenül fogyasztható. Puha, omlós és dobozban 1-2 hétig is eláll.

Ha valami finomat akartok enni, akkor ki ne hagyjátok!

Elkészítése nagyon egyszerű és gyors. Pár perc alatt össze lehet állítani a tésztát és a sütése is rövid idő alatt megvan. Nézzük is meg az alapanyagokat és az elkészítés módját.



Hozzávalók:
  • 50 g Szafi Fitt paleo univerzális süteményliszt (süteményliszt) / CH csökkentett lisztkeverék / kókuszliszt / zabpehelyliszt (variálható)
  • 30 g tej vagy kókusztej
  • 2 tojássárgája
  • 5 g kókuszolaj (nélküle is elkészíthető)
  • 1 teáskanál mézes keksz fűszerkeverék / kókusz / fahéj
  • édesítő / 1 evőkanál eritrit


Elkészítés:

Egy közepes méretű keverőtálat előveszünk, melybe kimérjük a liszt valamelyik változatát. Variálható melyikből készítjük. Akár 25 g kókuszliszt és 25 g zabpehelyliszt keverékéből is összeállíthatjuk. Ehhez hozzáöntjük a tejet (kókusztejjel még finomabb lesz). Majd a két tojás sárgáját elkeverjük a masszába, végül hozzáöntjük a kókuszolajat. Fahéjjal, mézeskalács keverékkel vagy kókuszreszelékkel ízesíthetjük. Végül egy evőkanál eritrit-tel édesíthetjük.

Pár percig pihentetjük a tésztás keveréket. Addig bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Az összeállított hozzávalókból kis golyókat formázunk, és egy tepsire helyezzük, majd sütőbe tesszük. 180 fokon 18-20 percig sütjük. Ha már látjuk, hogy barnul a teteje, akkor ki is vehetjük és egy kis fahéjjal vagy cukormentes olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

Kalóriatartalom: 1 db nagyobb puszedli tápértéke körülbelül 80 kcal

Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és biztosan nem fogunk csalódni. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!

#Egészségesen finomat #Miri

A bejegyzés trackback címe:

https://gymer.blog.hu/api/trackback/id/tr828084300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása