- 4 fagyasztott banán
- pár csepp vaníliaaroma
- 150 ml zsírszegény tej / kókusztej
- 1 evőkanál zsírzsegény kakaópor
- cukormentes csokoládédarab / Gullon O2 keksz
Elkészítés:
A megpucolt banánokat tegyük mélyhűtőbe, amig keményre nem fagynak. Tipp: ha kisebb darabokra szeleteljük előtte, hamarabb elérjük a kívánt állagot.
A fagyott banánszeleteket dobjuk a turmixgépbe és adjuk hozzá a vaníliaaromát, és a tejet, majd turmixoljuk krémes állagúra.
A turmix felét szedjük külön edénybe és keverjük el a kakaóporral. Rétegezzük egymásra a kétféle krémet, átlátszó kehelyben, vagy nagy méretű üveg pohárban különösen jól mutat!
Az elkészült fagylaltot akár cukormentes csokidarabokkal vagy épp gluténmentes kekszel is megbolondíthatjuk!
Kalóriatartalom: körülbelül 530kcal/2 adag
Receptjeimet nagyrészt magam találom ki, csakis egészséges hozzávalókból. Cukor -, gluténmentes, paleo és vegán ételekkel kísérletezem. Kőbe vésett szabályok nincsenek, hagyatkozzunk az érzékeinkre és abból rossz nem készülhet. Van más ötleted, tipped? Máshogy készítenéd el? Oszd meg velem véleményedet, tapasztalataidat vagy küld el nekünk a recepted és a legjobbakat megosztjuk!
#Egészségesen finomat #Miri